torstai 10. heinäkuuta 2014

Hattusaaressa pikkuinen norppa

Siinä ajassa missä itse ehtii kävellä kesämökin kulmalle, pieni kelpienorppa on jo kiihdyttänyt rantaan ja kroolannut keskelle salmea. Korviin kantautuva molskis ja loiskis paljastaa mistä suunnasta hetkellisesti rantautunut pikkukoira on uudelle uimareissulleen lähtenyt. Ilo oli huomata uimahyppytekniikan kehittyminen, Kahvipapu ei tällä reissulla kertaakaan vahingossa sukeltanut. Nuuskusta vesi oli lämpöistä ja seniori nautiskeli juniorin kanssa kuviouinnista. Rapsukin piipahti uimassa, mutta ainoastaan sen verran, että viileys valtasi kehon eli pakollinen kuuman päivän uintisuoritus.

Raipe on toipunut hyvin, paljon paremmin kuin edellisestä hammasleikkauksesta. Ilman kauluria on voinut olla eikä se ole yrittänytkään natustella mitään kiellettyä eli kovaa. Noh, rohmusi se muiden mukana lattialle tipauttamiani juureksia ja muita grilliin matkaavia rehuja, mutta onneksi ahneus varmisti sen, että kamat nieltiin purematta, joten mitään vahinkoa leikkauskohdalle ei tapahtunut. Rapelohan siis syö seuraavat kaksi viikkoa pehmyttä puuromaista mössöä eikä saa pureskella mitään. Ei tosin paljoa eroa normaalista, koska sulat raa'at fisut ja lihat ovat pehmeitä.

Kaupunkiin palattuamme Lohikäärme hilippasi aksaamaan Martan ja Helmin kanssa. Hauskuutta, nuo paimenet on aika samanmoisia. Reenittiin takaaleikkausta. Kakkoselle onnistui virheettä ja nelosellekin, kunhan ajoissa älysin käskyttää putkea. Tosin ei mitään saumaa ollut ehtiä ykköseltä neloselle vaan piti tehdä osissa (1-3, 3-9), sen verran livakkaa liikkuu kelpie, että ei siitä suorilla ohi paina, jos jää jälkeen jo kakkosesteellä.


Ohjaustreenin lisäksi tehtiin keinua ja mahdottoman hienoja toistoja siihen. Lupuskalla on niin hyvä ajatus ja se tekee keinua reippaasti ja tosissaan. Juoksee päähän, tippuu alas ja ottaa 2on2off-asennon. Etevä pieni koira. Jäähdyttelylenkki vedettiin pitkän kaavan mukaan ja koska on kesä, reitti sisälsi myös uimista. Virkistyksen lisäksi kelpo tapa puhdistaa koirasta kivituhkapölyt ja nesteyttää :)

Ei kommentteja: