tiistai 6. toukokuuta 2014

Paimenkoirasta liito-oravaksi

Pikkuruinen paimenkoira Lupu kipaisi lauantaina lampailla. Käytiin Ninkasen luona katsomassa miten pikkukoira villapalleroihin reagoi vai reagoiko ollenkaan ja reagoihan se. Olin oikein positiivisesti yllättynyt! Sisu oli lampaksista kiinnostunut, suorastaan innostunut ja paimensi niitä sen sijaan, että olisi vain juoksennellut ympäriinsä ja syönyt lampaankakkaa. Sisu haki tasapainoa, käyttäytyi lampahia kohtaan hyvin ja ainoastaan vähän maisteli lampaankakkaa ;) Tykkäsin tosi paljon vaikka en mitään ymmärtänytkään, mutta sen verran kuitenkin tajusin, että pikkukoiralla oli kivaa ja kaiveli hienosti juttuja selkäytimestään. Treenin jälkeen mentiin vielä Roryn, Hipan ja Pepin kanssa kimppalenkille nauttimaan luonnosta.

Sunnuntaina kelpie naamioitiin tolleriksi ja lähdettiin Jarin huudeille Hammaslahteen tolleriporukan kanssa reenaamaan. Perillä odotti varsin kiva ja vauhdikas treeni. Alla Jarin ratapiirros.

Sipulin kanssa vedettiin lasten versio, jossa huitaistiin kolmosen jälkeen ylimääräisenä esteenä mutkaputki, jotta saatiin helpompi lähestyminen kepeille, ja viimeisenä esteenä oli pituus, kun A-este on vielä treenaamatta. Lupu kulki hyvin ja mikä parasta, se veti renkaan kuin vettä vaan! Viimeksihän se oli sitä mieltä, että hammaslahtelainen rengas on o-u-t-o. Kerrassaan hauskaa ja porukka on niin kiva, että mikäs niitten kanssa on treenatessa :) Yhteisillä lämmittely- ja jäähdyttelylenkeillä oli osa treeniporukasta mukana ja Sisu rellestikin onnellisena Nessan, Raisan, Viirun ja Pikin kanssa.

Maanantain oli Sisun oman ryhmän treenit. Alla jotakin sinnepäin töherrys illan kuvioista, joissa teemana oli niistopersjättö (4) ja niisto (13). Ne onnistuivat hyvin tai sitten olivat kankeita, riippuen siitä miten ohjasin (yllätys, yllätys!). Mutkaputki (7, 12) ohjattiin kuvasta katsoen vasemmalta, jolloin päästiin kivasti treenaamaan myös putkesta kääntymistä sekä pimeää putkikulmaa ja hyvin toimivat.


Lisäksi tehtiin keppejä, joissa ei ollut ohjurin ohjuria ja koska lapsonen veti hienot toistot molemmin puolin jätettiin homma siihen. Koska Sisu on oppinut jutun, ei se tarvitse oppiakseen sen ihmeempiä toistosarjoja vaan voidaan ylläpitää hyvää fiilistä vähemmillä toistoilla. Puomille tehtiin myös pari toistoa ja siinä pitää saada alastulo röyhkeämmäksi. Se on epävarma paikasta, joten siihen vahvistusta. Seniorikaksikko pääsi mukaan jäähdyttelylenkille ja kivasti sulassa sovussa viipotti miun kolmikko, aussiet Ulpu & Saimi ja Sina-x sekä Elli-belggari.

Ei kommentteja: