keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Riemuaksaa

Tiistain pentuaksassa tehtiin Sisun kanssa jotakuinkin alla olevaa vauhdikasta rataa.


Kauhee, kun Fuhhuur oli liekeissä! Ihan mahdottoman nopea, ohjaus tuntui paniikilta vaikka ei siinä periaatteessa ollut edes paniikkiin aihetta, kun oma liike sai olla olematonta kahvipavun singotessa itsenäisiin suorituksiin. Treeni oli aikamoisessa voisilmässä uiskentelua, niin nautinnollista ja herkullista. Leijeröitiin ja kaikkea. Hurjan makeaa, uunijäätelöä marengilla, tykkäsin!

Pimeä putki (4, 14) imi kuin tehokkainkin teollisuusimuri, persjättöihin (4-5, 5-6, 14-15) ehdin vaikka ahdisti henkisesti, elukka irtosi putkeen (11) niin, että päästiin ihan leijeröimään :) Sanallista putkijarrua teinikoiralle ei tarvinnut opettaa, kun se kääntyi putkelta (2) supertiukasti jäädessäni taakse putkeen lähetysvaiheessa. Tosin tämä mainio kääntymistaito toi haastetta toisella kierroksella, kun lähdettiin hieman hifistelemään ja koettamaan myös suoran putken leijeröintiä, kun se ilman leijeröintiä sujui supsikkaasti. Pitihän sitä lisää treenattavaa löytää :) Se oli vaikeaa, kun en löytänyt omaa rytmiä sellaiseksi, että olisin saanut Sipulin hypyille (12, 13) sen sijaan, että se kääntyi putkesta (11) tiukasti ja haki suoraa putkea. Helpommalla ohjauksella kohdassa ei ollut heikkoutta, mutta hifistelyssä minulla oli rytmit hukassa.

Rimat loikkasivat viiteenkymppiin eikä se vauhdissa näkynyt tai tuntunut. Hirmuisen pieneltä Sisu suhteessa rimakorkeuteen näytti, kun se lähdössä napotti, mutta lohikäärme loikki rimojen yli semmoisella asenteella, että oksat pois. Ainoastaan takaakierrossa (8) näkyi se mikä näkyi nelivitosillakin eli Sisu tuli herkästi ali. Tämähän johtuu siitä, että se on oppinut kiertämään siivekkeen liian tiukkaan. Ei olisi pitänyt treenata matalilla rimoilla takaakiertoja, koska nyt minun pitää opettaa sille uudestaan takaakierto säkää korkeammalla hypyllä, mutta onneksi minulla on suunnitelma, joten enää tarvitsee vain toteuttaa se.

Ei kommentteja: