tiistai 21. tammikuuta 2014

Legot kuntoon

Ilmeisesti suuvaivat ovat trendikkäitä, koska Rapsukin alkoi oireilla kitaansa. Huomasin Rapsuttimen syömisen aavistuksen hidastuneen ja eilen sillä oli puruluun kanssa ongelmia, se jätti hirvikärpäsen kesken! Kurkistelin pikkukaverin kitaan ja olin aivan varma, että silläkin on joku puu hampaiden välissä hankaloittamassa ruokailua, mutta löysinkin ikenestä patin. Koska olin täysin vakuuttunut iensyövästä tai muusta vastaavasta suuhun pesiytyneestä pahiksesta, varasin Hapelle eläinlääkäriajan tarkempia tutkimuksia varten ja sainkin ajan tälle päivälle. Hyvä niin, koska tutkimuksissa löytyi patin lisäksi murtunut ja tulehtunut takahammas, joka on aiheuttanut Rapsuttimelle kipua.

Klinikan lattialle uinahtanut.

Rapsuttimelta poistettiin vasen yläposkihammas ja alhaalla oikealla ollut patti. Patti lähti tarkempiin tutkimuksiin, koska minulle ei sovellu epätietoisuudessa eläminen. Röntgenkuvissa ei kuitenkaan näkynyt, että luustossa olisi muutoksia, joten jos se olisi pahanlaatuinen, ei se olisi ainakaan leukaluuhun levinnyt. Toivotaan, että se oli vain kiva patti. Syömisongelmakin on luultavasti johtunut murtuneesta ja tulehtuneesta hampaasta eikä patista.

Kotona heräilevä pikkupotilas.

"Mie sain tämmösen! Mikähän tää on?"

Sisu tutustui tänään hapankorppuun. Aluksi se kipitti tohkeissaan se suussa, mutta huomattuaan, että Nuusku söi omaansa, alkoi sekin rouskuttelemaan. Ilmeestä päätellen hörökorva piti rukiin mausta. Sisun juoksut taitavat olla ohi. Pyrstön turvotus on laskemaan päin eikä se enää tiputtele. Nämä juoksut olivat ensimmäisiä vähä verisemmät ja lyhyemmät. Tai sitten ne olivat saman pituiset, mutta en vaan tajunnut niiden alkamista ajoissa, koska verentulo oli niin niukkaa.

4 kommenttia:

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Olipas fiksu teko katsoa kaverin suuhun. :) Toivon hyviä tuloksia.

Heidi kirjoitti...

Harmittaa vain, että Rapsutin ei ole heti takahampaan murtumista oireillut siten, että olisin sen tajunnut. Siitä oli kuitenkin koko kruunu irronnut, tosin oli paikoillaan hammaskiven (!) avulla, ja ydin sekä juuret tulehtuneet, joten ei se ihan kivuton ole ollut. Mutta onneksi nyt on vaiva hoidettu.

Riitta kirjoitti...

No kylläpä teillekin sattuu kaikenlaista. Yhtä lailla eläinlääkärin vakiokalustoa. Paranemisia Rapsulle, on se sitkeä sissi!

Heidi kirjoitti...

Onhan se vähän surkuhupaisaa, että silloin, kun Rape ei ramppaa lääkärissä allergioidensa takia, sattuu joku tapaturma… mutta ei voi mitään, pääasia, että vaiva on huomattu, hoidettu ja Hapero saa taas hillua kivutta.

Rapsusta on kyllä vähintäänkin ankeaa hengata kaulurissa, mutta sitä on pakko pitää, kun muutoin hinku tunkea takajalka tikkeihin on vastustamaton. Kutkaa lukuunottamatta vointi on vallan passeli, joten eiköhän se tuota törppöä pari viikkoa jaksa. Ja Rapsusta suuveden käyttö on kivaa, toisin kuin Nuuskusta, joka on jo kehittänyt aika pätevän "syljen nää suuvedet siun naamaan"-metodin.