torstai 30. tammikuuta 2014

Äkkilähtö

Toiset varaavat äkkilähtöjä etelänlämpöön, minä eläinlääkäriin. Tai no onhan Kivuton meiltä 15 minuuttia etelään, joskin pakkasta siellä oli -24°C, että ei ihan lämmöstä päästy nauttimaan. Eilen illalla kiinnitin huomiota Rapsun vähintäänkin mielenkiintoiseen tapaan liikkua ja sisälle tultuamme huomasin, että Rapsun hännänalus oli räjähtänyt, joten eikun elukkalääkäriaikaa varaamaan. Kiitos nettiajanvarauksen, sain ajan heti täksi aamuksi.

Sinänsä en yllättynyt, että hiiva lähti taas rehottamaan, koska usein niin käy antibioottien seurauksena. Siitä kuitenkin yllätyin, että havahduin siihen vasta nyt. Myöhäisherännäisyys johtui siitä, että kauluri esti Rapsun kutkan ilmaisut totuttuun tapaan (rapsutellen, jyrsien), Rapsulla kesti hieman aikaa kehitellä uusi kutinan lievityskeino ja minulla tovi sitä tulkita. Hiivaa on perinteiseen tapaan tassuissa, hännän alla ja suupielissä. Hoitona perinteinen kortisonipistos, shampoopesu ja korvatipat.

Sirkun blogikirjoituksen innoittamana mielenkiinnosta tarkastelin paljonko multiallergisen Rapsun ja tapaturma-alttiin Nuuskun eläinlääkärikuluihin on oikein mennyt ja ilahduin siitä, että vakuutusyhtiön verkkopalvelussa ei säily tiedot kuin viimeiset neljä vuotta, oli nimittäin sen verran hurjia lukuja silmieni edessä! Itseasiassa niin hurjia, että en edes kehtaa julkaista. Rohkeneeko joku arvata? Eipä tarvitse kahta kertaa miettiä ovatko vakuutukset olleet tarpeen. Rapsun pääasiassa allergian aiheuttamien eläinlääkärikäyntien kulut ovat viimeisen neljän vuoden ajalta pökerryttävät ja Nuuskun loukkaantumisia on hoidettu viimeisen neljän vuoden aikana sitäkin suuremmalla summalla. Ottaen huomioon, että Rapsun allergiat alkoivat vuoden iässä, on eläinlääkärikulujakin kertynyt kahdeksan vuoden aikana reiluhko summa. Nuusku alkoi telomaan itseään vasta viimeisen neljän vuoden aikana, joten sillä ei ole nuoruudesta kuin rokotus- ja terveystarkastuskulut, mutta ne muutamat seniori-iän tempaukset ovat maksaneet moninkertaisina takaisin aiemmin "turhaan" maksetut vuosimaksut. Joten niille, jotka miettivät, että ottaisiko sitä hauvelilleen eläinlääkärikuluvakuutuksen, niin suosittelen, koska ikinä ei voi tietää mitä sattuu, ja jos sattuu, niin silloin on mukava tietää, että ei tarvitse miettiä onko varaa hoitaa hauveli kuntoon vai ei.

2 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Paranemisia Rapsulle! Mie veikkaan että teillä on menny neljän vuoden sisällä n. 5600 e eläinlääkärikuluihin?? Mitä saa jos veikkaus liippaa läheltä ;)

Heidi kirjoitti...

Kiitos, Rapsutin voipi ihan mainiosti, ei siihen koske. Ainoastaan sitä ärsyttää sisällä kaulurin pitäminen ja se, että ulkona ei saa rouskuttaa pupunpapanoita tai keppejä. Onneksi mie kirjoittelen kotona, joten voin valvoa Rapeloa, joten koko aikaa ei tartte olla koppa päässä ja jäällä ei ole rouskutettavaa eli siellä pääsee viilettämään ilman tyhmiä sääntöjä.

Melkoisen lähelle osui arvaus, joskin hieman alakanttiin, joten vakuutus on tosi kiva kaveri :)