maanantai 7. lokakuuta 2013

Supersisun supertreenit

Kipaistiin eilen illalla Sisun kanssa kahdestaan treenimässä ja olipa hauskaa! Kaikki onnistui, mie ohjasin hyvin ja Sisu oli tyylilleen uskollisena huikea. Virittelin kentälle alla olevan sykerön, jossa treenattiin erilaisia ohjauksia osana rataa.


Sisu luki niistot joka ikinen kerta aivan täydellisesti, tuli kovaa ja kääntyi tiukasti. Oikein oli pikkukoiralle sopivaa ohjausta. Onnistuin niistojen rytmityksissä enkä tunaroinut kieltoja eli toisin sanoen ohjasin ajattelematta, annoin vaan mennä rennosti. En varmistellut vaan ohjasin niinkuin Rapsua ja sehän toimii Sisun kanssa, koska Sisu lukee kroppaa erinomaisesti jo nyt. Ohjaan paremmin yksinäni kuin seurassa ja tämän arvion perustan täysin koiran vastauksesta ohjaukseeni, sillä itsehän en tehdässäni toimintaani näe. Voisin toki videoida, mutta toisaalta minusta ohjaus on kohdillaan silloin, kun koira etenee radalla suunnitelmani mukaan, aivan sama miten päin miun ranteet on :)

Takaakiertoihin kelpi sinkosi pienellä keilauksella ja sen pystyi irrottamaan takaakiertoon ilman saattelua. Irtoamiseen käytin apuna namikippoa, välillä niin, että Sisu näki kipposen odottelevan ja välillä niin, että laitoin sen "salaa" eli silloin, kun Sisu kirmasi palkkapallonsa kanssa hurmiossa ympäriinsä eikä huomannut kupin kanssa hääräämistäni, jolloin saatiin mukavasti yllätyksellistä palkkaa suoran päähän. Lähdöt olivat hyviä, joten viikkotreenien lähtöongelmat ovat häiriöherkkyyttä eli häiriötreeniä vaan.

Rapsukalla on lääkkehet toimineet ja sitä ei juurikaan mistään syyhytä. Toivottavasti keskiviikon kontrollikäynnistä saadaan yhtä mukavat tulokset, jotta Raipe pääsee mukaan perjantaiseen tokoryhmäänsä. Nuusku puolestaan on voimistunut lepolomallaan ja tällä viikolla pääsee taas muun lauman mukaan pidemmille lenkeille.

Ei kommentteja: