perjantai 19. heinäkuuta 2013

Kaikenlaisia linimenttejä

Korva, silmä ja tassu. Kaikki saivat omat tropit ja hoito-ohjeet. Onneksi Rapelon sisäkorva oli priimakunnossa ja ärsytystä oli ainoastaan lupan sisäpinnalla. Tassuissa ilmeni hiivan sijaan bakteerikutkaa, jota hoidetaan voiteella ja silmän päälle Rape oli raapinut haavan, johon tuli linimenttiä. Rapsutin oli myös lihonut kilon mikä ei ole ollenkaan huono asia, ainahan se on kuikelo ollut. Rapsutin käyttäytyi lääkärissä esimerkillisesti kuten aina.

Viileät kosteat kelit ovat kasvattaneet Nuuskulle hirmuisen lenkkeilydraivin ja Rapsukin tykkää metsälenkeistä erityisen paljon, kun mustikkaa löytyy joka kulmalta. Sisusta puolestaan on hieman epäilyttävää, kun yhtä'äkkiä tutut lenkkimaastot, joissa ennen ei ole tullut vastaan ketään kuhisevat ihmeellisiä kykkijöitä.

Perjantai-illan ratoksi käytiin Sisun kanssa kahdestaan liitelemässä. Ensin otettiin hieman viime kertaisen pentuagilityn kasitreeniä yhdellä hypyllä ja sen jälkeen siirryttiin lähtöjen harjoitteluun. Sisu oli aivan superhieno, istua nakotti hypyn takana vaikka menin jopa kolmen esteen päähän. Kävin ötökkää palkkailemassa ja sen lopulta vapautin vauhtitreenibaanalle (vaaleat punaiset pallerot 1-6). Kivasti tykitti kelpi menemään ja sen jälkeen lähdössä istuminen olikin vaikeampaa, kun pentu oli päässyt vauhdin makuun. Helpotin ja pyörin lähempänä palkkailemassa, kehuin rauhallisesti ollessani kauempana ja päästiin samaan hyvään rauhalliseen lähtömoodiin kuin alussakin.


Tauon jälkeen tehtiin pyöritä ja irroita treeni (vaaleat vihreät neliöt 1-5) ja siihen perään vauhtipätkä (tummat punaiset pallerot 1-4). Jälleen pieni paussi ja jatkettiin pyöritä ja irroita treenillä (tummat vihreät neliöt 1-5), jonka perään otettiin jälleen pieni lepotauko. Sen jälkeen tehtiin kääntymistreenit (vaaleat siniset pallerot 1-4 ja tummat siniset pallerot 1-4) ja aivan lopuksi vielä kertaalleen vauhtiralli (tummat punaiset pallerot 1-4). Toistot pidettiin minimissä ja ensimmäisiin onnistumisiin päätettiin kukin setti, joten jotkut treeneistä meni kerralla läpi ja joihinkin tuli useampi yritys ennen onnistumista. Aivan mahtavan hauskaa oli ja nopeatempoinen vuorottelu ohjaustreenistä aivottomaan juoksemiseen sopi meille molemmille :)

Ei kommentteja: