torstai 9. toukokuuta 2013

Maalimies vai mörkö?

Kevään ekat tolleriloihen hakutreenit maastossa, seurana Topi & Viiru, Zorro & Elena ja 13 viikkoinen Emmu-saksanpaimenkoirapentu. Kahdeksasta koirasta jopa viisi tolleria, ei ollenkaan huonosti ;) Nuusku, Rapsu ja wannabetolleri-Sisu saivat jokainen kaksi maalimiestä ja jokaisella maaalimiehellä palkkoina olivat rasialliset herkkuevästä.

Nuuskun eka ukko oli keskilinjasta oikealla, piilossa kannon takana ja siihen oli irtorullailmaisu. Nuusku lähti ukolle erinomaisesti, toi tullan upeasti käteen saakka ja ampaisi näytölle ekstaasissa. Aivan nappisuoritus! Toinen ukko oli vasemmassa takakulmassa, jyrkästi alas kaartuvassa rinteessä, pressun alla katajapuskassa. Nuuskulle tuotti hieman vaikeuksia lähteä irtoamaan rinnettä alas ja jättää minut pois näköpiiristä, mutta lähdettyäni hieman käpöttelemää hakualueelle sai Nuusku rohkeutta ja katosi maalimiehelle. Pressun alta löytyvä maalimies oli uusi tuttavuus ja kysyikin Nuuskusta, että onko tämä pentu, kun on niin tämmöinen pikkuinen... :)

Sisun eka ukko meni katajapuskan taakse Sisun nähden ja Sisu ampaisi tohkeissaan perään. Puskalle tultuaan Sisun ilme oli, että "whaaat, tuollahan kykkii joku!?!" eikä sinne todellakaan voinut mennä vaan piti loikkia sivuloikkia vuhvutellen. Lähdin kävelemään maalimiehelle, koska ajattelin, että eihän pennun tarvitse pelottavuuksia itsekseen kohdata, jolloin Sisu rohkaistui ja meni maalimiehelle syömään rasian tyhjäksi. Toinen ukko oli ensin nouseva haamu, mutta koska Sisu ei hahmottanut sitä ollenkaan tehtiin siitä hilluva haamu, jonne Sisu ampaisi innoissaan ja meni perille asti, söi namit, pussaili maalimiehen, kiipesi hartioille ja pussaili lisää.

Rapsulla oli samanlaiset ukkelit kuin Nuuskullakin. Rapsulla meni ensimmäinen maalimies muuten aivan nappiin mitä nyt irtorullalla piti hieman leikkiä ennen palautusta. Toinen maalimies oli superhieno, ei tuottanut Hapsuttimelle mitään ongelmia irrota horisonttiin, koska kadonneillahan on aina niin hyvät eväät mukana :)

Olipas mukava hakuilla metsässä pitkästä aikaa. Vaikka vettä satoi ja tämä on minun kolmikollani ihan höpöhöpöhakua ilman mitään tavoitteita, oli se silti vallan lystikästä. Treenin jälkeen käytiin vielä hieman kävelemässä metsässä ja elukat pääsivät leikkiä rallattelemaan.

Ei kommentteja: