tiistai 16. huhtikuuta 2013

Täysillä, täysimmin, täysilöin!

Pienen pennun kolmas pentuagilitykerta oli vauhdikas, niin vauhdikas, että ohjaajalle tuli hirmuinen hiki. Sisu oli aivan mahtava, joskin Sisun asenne "täysillä, täysillä ja täysillä" näkyy vielä tässä ikävaiheessa nopeana väsymisenä ja väsyminen keskittymiskyvyn puutteena, mutta pienoisia kauneusvirheitä lukuunottamatta aivan upeaa menoa :)


Tehtiin ensin irtoamista punaisilla palleroilla, takaperin ketjuttaen palkalle. Ekan neljän esteen ketjutuksen Sisu teki aivan mahtavalla asenteella, se oli hurjan raivoisa liihotin. Paukut kuitenkin alkoivat huveta ja toiseen suuntaan sama neljän esteen homma olikin sitten liian vaikea. Olisi pitänyt lopettaa ensimmäiseen puoliskoon, mutta en älynnyt. Väsyminen ilmeni nuuskutteluna ja häiriöherkkyytenä, viereisen kentän tapahtumat kiinnittivät ajoittain pennun huomion. Saatiin kuitenkin hieman helpotettu onnistuminen, johon päästiin lopettamaan.

Toisella kierroksella tutustuttiin ensin pussiin, jonka jälkeen tehtiin ohjausharjoitusta violeteilla neliöillä. Kahtien siivekkeiden välistä namikupille, joka oli jälkimmäisen siivekeparin sisemmän siivekkeen takana. Jälleen ensimmäinen vaaleampien neliöiden setti meni hyvin, mutta keskittymiskyvyn rajallisuus näkyi tummemmilla neliöillä, johon saatiin kuitenkin vauhdikas lopetus helpottamalla harjoitusta siirtämällä namikuppi esille (vihreä palkka).

Kolmas kierros oli leikkiä häiriössä, kentällä oli useampi koirakko yhtä aikaa. Tämä oli aivan mahtilopetus, koska Sisun fiilis jäi korkealle vaikka itse treeneissä vähän väsymystä ehtikin tulla ja leikki oli koko ajan intensiivistä ja yhdessä tekemistä, Sisua parhaimmillaan.

Jatkoa ajatellen minun pitää tajuta käytännössä toimia kuten olen teoriassa ajatellut toimivani eli heti jos Sisulla alkaa keskittyminen herpaantumaan tai väsymystä näkyä, niin enemmän omaa hilluntaa, leikkiä, ilakointia ja juoksemista peliin, jotta pikkukoirasta kaivautuu peto takaisin esille. Nyt hyydyin itse koiran mukana, mutta onneksi Henkka tämän otti hienovaraisesti esille kentän reunalla rupatellessamme. Ensi kerralla aion olla parempi, yhtä paras kuin Sisu.

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Nuo sun kaaviot selityksineen ovat kyllä huippuja! Täytyy varastella niistä ideoita Tarmonkin treeneihin :)

Heidi kirjoitti...

Hyvä, että niistä on iloa :)