sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Mahtiliidot

Sunnuntai avattiin Rapsun kanssa Utriaisen Heidin koulutuksella. Alla jotain sinnepäin ratapiirros.


Oikein oli kivaa, joskin itsellä loppui kunto kesken juostessa. Rapsu liiteli huippuhyvin. Räpelsin seuraavia ohjauksia, muutamiin kohtiin koetin pariakin vaihtoehtoa: pakkovalssijaakotus (2), niistosokkari tai saksalainen (4), sylkkäri (6), takaakierto+persjättö (8), päällejuoksu (13), takaakierto+persjättö (14), takaakierto+valssi (16), takaakierto+valssi (19), persjättö (22-23), saksalainen tai takaakierto+valssi (23), persjättö (24-25), twistiräpellys (27).

Koetin ylläpitää kausisuunnitelmani mukaista rohkeampaa ohjausta ja HeidiU oli muutenkin suunnitellut radalle hieman irtoamista vaativia kohtia, joten rohkeutta piti laittaa peliinn. Jätin Rapsu suorittamaan kakkoshyppyä ihan itsekseen ja tunnollisesti se siellä työskenteli, jolloin ehdin tekemään neloselle ihan mitä vaan. Yhdelletoista Rapsulla oli hankaluuksia irrota kauempaa, kun taas takaakiertoihin (8, 14, 16, 19) irtoaminen oli Rapelle paljon luontevampaa. Poikittaiset hypyt ovatkin aina olleet murheenkryyni. Välille 20-24 lähdin suoraan oikein rohkealla asenteella eli jäin kipittelemään kentän ulkoreunalle, heitin Rapen hypylle (21) ja ja kirmasin persjättöön (22-23). Persjättö putkelle (25) piti tehdä huolella, muuten Rape kipitti putken ohi. Miun on vaan niin vaikea muistaa kääntää pää käden mukana, mutta kun sen tein, niin Rapsu luki ohjauksen hyvin. Hirvittävän hauskat treenit, tykkäsin! Jäähdyttelylenkille lähti mukaan vuoden ikäinen Inari-lapinkoira. Rapsu jolkotteli Inarin kanssa tyytyväisenä, mutta ei leikkinyt, kunhan hengasivat järvenjäällä.

Sisu pääsi illalla hillumaan tolleriagilityyn. Suurimman osan ajasta Sisu hengasi takkini alla, koska viereisellä kentällä treenaava tottisporukka oli hirmuisen jännittävä ilmiö. Lenni-tolleri puolestaan oli Sisusta ihana, Lennin kanssa Sisu olisi voinut peuhata loputtomiin.

Ei kommentteja: