keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Vuosi 2012, entäpä vuosi 2013?

Vuorossa on perinteinen kuluneen vuoden paketointi. Vuosi takaperin ounastelin, että vuonna 2012...

..."Nuusku viettää palvotun kotikoiran eloa, leikkii ahventa kesäisin, virkistää mieltään näyttelemällä tottelevaista ja pitää kirsun kunnossa verijäljellä, kevyesti harrastellen, hauskaa pitäen, tuntien olevansa tärkeä pieni koira."

Vuosi alkoi katastrofaalisissa merkeissä, Nuuskun menettämisen pelossa. Onneksi Nuusku kuntoutui loppiaisaattona tehdystä välilevytyräleikkauksestaan hyvin ja on pystynyt elämään kotikoiran täysipainoista elämää, siitä iso kiitos Aistin pääneurologille ja Helille, Nuuskun luottoeläinfysioterepeuttille.  Kuntoutuja-Nuuskuttimen vuoteen on sisältynyt uiskentelua Pielisessä ja Pyhäselässä, veri- ja tossujälkien imuttelua, hakumetsässä hillumista ja tokotreeneiksi naamioituja jumppaliikkeitä. Maailman rakkain luppakorva on saanut kuvitella treenaavansa ja mikä tärkeintä; saanut olla tärkeä pieni koira.

..."Rapsu viettää rakastetun kotikoiran eloa, hassuttelee agility- ja tokotreeneillä, huoltaa kirsuaan verijäljellä, seilaa uimapatjalla, ja jos Rapsu siedättyy allergioilleen, niin silloin Rapsu saattaa piipahtaa mejäkokeessa, mutta pääasiassa kunhan ollaan vaan ja hengaillaan." 

Kauaa ei kisakentiltä pysytti pois vaan tehtiin comeback ja palattiin agilitybaanoille keväällä, kun sinne teki niin mieli :) Kisailo palasi ja treeni-into sitäkin isompana, joskaan kovin montaa kisastarttia ei vuoden aikana vedetty, mutta ne vähäiset sitäkin paremmalla asenteella eli laatu korvasi määrän. Yhtiäkään tokotreenejä ei saatu aikaiseksi, mutta haku- ja jälkimetsissä vietettiin tovi jos toinenkin. Allergiat päästivät Rapsun myös mejäkokeisiin ja sieltä mukaan tarttui jälkivalion arvo, joten Rakastetun-Rapsun vuosi meni suorastaan yläkanttiin ;)

Ja sitten katseet tulevaan. Toivottavasti vuonna 2013...

...Nuusku pysyy terveenä. Koska olennainen osa terveyttä on mielenterveys, Nuuskun kanssa jotain pientä humpsutellaan, jotta Nuusku kokee olevansa vakavasti otettava koira eikä toimeton sohvatyyny. Tavoitteena on suunnata jälkimetsään, polskia luonnonvesissä ja seikkailla Jaamankaalla eksyneitä löytämässä. Vuosi 2013 tulee olemaan Nuusku 10 vuotta maailmaa ihastuttamassa -juhlavuosi, joten kunnioittakaamme tätä suuren suurta merkkitapahtumaa pitkin vuotta ja elokuussa pitäkäämme megabileet asiaankuuluvine prenikoineen.

...Rapsu jatkaa kaikissa maailman lajeissa humputteluaan ja agilitykisakentillä pyörähtelyä. Tavoitteena on pitää hauskaa nupit kaakossa, ei mitään sen kunnianhimoisempaa. Mennään samalla sykkeellä kuin tänäkin vuonna :)

...molemmat kokevat Suuren Mullistuksen. Ai minkä? Se selviää viikolla 3, siihen asti saatte jännittää.

Ei kommentteja: