perjantai 12. elokuuta 2011

Nuuskun omat reenit

Perjantai oli Nuuskulin treenipäivä. Tuntuipa mahtavalta, kun oli oikein etukäteen sovittu kimppatreenit Nuuskulle :) Pieni vammainen eläkeläinen pääsi olohuoneen sijaan tokoilemaan pyrrien kera Utran koulun kentälle. Niin siistiä!

Treeneissä Nupakko ei kyllä ihan loistanut. Se oli aivan liian tohkeissaan ollakseen tarkka ja pätevä. Perusasento oli muuten sievä, tiivis ja mallikas, mutta se mölinä... Noh, mie olen iloinen, että murmeli on toipunut niin hyvin, että sen kanssa voi lähteä treenikentälle mölisemään, huonomminkin voisi olla. Seuraaminen oli aluksi turhan väljää, mutta paikoin Nupa väläytteli sitä tiiviyttä mitä saatiin kaivettua esiin ennen loukkaantumista, mutta vain paikoin. Kaimani ohjeistikin palaamaan taaksepäin ja etenemään paria askelta ja naksuttamaan paikkaa uudestaan imuttamalla. Koetamme sitä siis.

Liikkeestä maahanmeno oli hidas Nuuskulta, se hieman jopa tepsutti ennen maastoutumista. Liikkeestä seisominen ei pelittänyt oikein käsimerkinkään kanssa, mutta saatiin hyvät ohjeet takapalkan käyttöön tässä liikkeessä. Joskin Nupa tuntui olevan siitä takapalkasta niin innoissaan, että höselsi ja touhotti ihan mahdottomasti. Mutta pitää koettaa, jos siihen saisi jotain rotia olohuoneessa.

Nakkelin Nupalle puu- ja metallikapuloita, jotka Unski haki taitavasti kuten noutajan kuuluukin, mutta perusasentoon romut suussa siirtymisiä pitää koutsin mukaan treenata. Treenaamme siis niitä ihan erikseen, ei me niitä ollaan koskaan mitenkään harjoiteltu ja sen huomaa. Kaukokäskyinä maahanmenot ja istumiset meni kivasti. Paikkamakuu Elsan istuessa vieressä oli hyvä, Nuuskuksi hieman levoton tosin, se katseli aina välillä Elsaa eikä meinannut ottaa nokosia kuten joskus muinoin. Mutta huomattavasti rennompi pötköttely sillä oli kuin viimeksi. En muista mitä muuta me otettiin, mutta aivan mahtavia neuvoja saatiin ja oli niin kiva katsella Elsan pätevää menoa, että oikein iski tokokipinä. Nyt pitää vetää olohuoneessa tehotreeniä!

Rapsuli ei treenannut mitään, koska nämä oli Nuuskun treenit. Rapsu tosin onnistui murtautumaan peräkonttiin, avaamaan tonnikalapurkin ja toki syömään fisut purkista. Jäi Nuusku ilman mehevää loppupalkkaa.

Treenin jälkeen lähdettiin kimppalenkille Utranharjulle. Hauska on huomata, että Nupa ei pidä pyrrejä tuijottelevina paimenkoirina vaan enemmän rentoina lintukoiria ja rallattelee niiden kanssa rennosti pitkin polkuja. Rapsuliini puolestaan löysi paljon mustikoita syötäväksi.

Rapelo sai kilpparitestin tuloksen keskiviikkona ja se näytti negatiivista. Arvot olivat viitearvojen sisällä, joten kilpirauhanen on terhakkaana eikä siitä tarvitse huolta kantaa. Rapetsiini on vastannut hyvin uusimpaan hoitoonsa eli antibiootit ja tulehdusta vähentävä shampoo ovat saaneet ihon oikein kauniiseen kuosiin. Kyllähän Raipea vielä kutkuttaa, mutta iho on ehjä.

Ei kommentteja: