tiistai 23. elokuuta 2011

Liito-orava ja toko-orava

Rapsun illan agilitytreeni tuli nyysittyä täältä, kiitos vaan virikkeestä :) Oikein oli mukava liihotella aivan muun tyyppistä treeniä mitä itse tulee suunniteltua. Hirmuisesti ei toistoja voinut ottaa, kun oli melkoisen kuuma keli. Testattiin muutamiin kohtiin eri vaihtoehtoja ja ihan vallan kelloteltiin. Se olikin hyödyllistä puuhaa, koska sain huomata, että paikoittain muulla kuin tutulla vaihtoehdolla tipahti aikaa pois hurjasti.

Sitten hieman teknistä höpöhöpöä. Erityisesti lähdössä oli parhainta kierrättää luppakorva takaakiertoon hypyn (2) vasemman siivekkeen kautta vaikka ajatuksena koiran tuommoiseen sumppuun survominen lähinnä hirvitti. Pakkovalssi (3) tuntui hankalalta, mutta toimi vaikka ajoitus ei ihan priimaan yltänyt. Valssi (4-5) linjasi koiraa hyvin ja antoi hirmuisesti etumatkaa putkien välille ja sisäkautta putkeen (6) kuljetus oli vauhdikkain. Näpsäkin valinta oli takaakierto ja päällejuoksu (10) ja siitä itse hillitöntä laukkaa sisäkautta kohti keppejä ja Rapsuli poimi putken (12) välillä. Ihmettelin miten sainkin siihen kohtaan niin paljon etumatkaa, koska mielestäni R viipyi mutkaputkessa (11) ihan tolkuttoman kauan ja syy selvisikin treenin lopussa; putkeen oli kierähtänyt numeromötikkä ja se taisi hieman hidastaa suoritusta. Lopun versioista en muista oliko nopeampi kierrättää hyppy (14) saksalaisella vai ihan vaan perusohjauksella lähemmän siivekkeen ympäri, jälkimmäinen ainakin tuntui kivemmalta.

Nuuskun kanssa on otettu olohuonetokoa harva se ilta, mutta niistä ei ole sen ihmeemmin raportoitavaa. Liikkeestä seisominen on ollut aikamoista aaltoliikettä, mutta ilokseni tänään Rapsun jäähdyttelylenkillä tajusin yhden aaltoiluun vaikuttavan tekijän eli oman äänensävyni. Se ei tuossa liikkeessä pysy samana ei sitten millään vaan vaihtelen käskytapaa miten sattuu (en kylläkään tietoisesti...) ja eihän Nupalla ole sitten mitään tajua mitä minä yritän sönköttää. Muissa liikkeissä osaan käskyt sanoa, mutta tuossa en. Pitänee harjoitella sitäkin. Liikkeestä maahanmenot on puolestaan oikein tsäpäkät.

Ei kommentteja: