sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Maailmanmestarin opissa osa 2

Tänään Jari Suomalaisen koulutus jatkui ja vuorossa oli hieman erilaista rataa, mutta pääpaino oli jälleen ohjaajan liikkeessä sekä rytmityksessä. Alla luonnostelma treenistä.


Rapsu oli aivan ilmiömäinen ja aina niin rakas liitoelukka. Vähänkö sitä on mukavaa ohjata, kun se on niin pätevä ja hassu. Jari totesi saman kuin useat muutkin kouluttajat ovat todenneet, että Rapsun kanssa kannattaa niistoja (11, 18) käyttää, koska R osaa käyttää kroppaansa kurveissa ja kääntyy erityisen hyvin, notkeasti sekä tiukasti, joten siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti ja hyödyntää moista vahvuutta. Mukavaa, että niistot näyttävät toimivilta, koska ne tuntuvatkin siltä, että ne menee meillä hyvin yhteen. 

Muuten rata oli perusohjausta ja jalkoja vaadittiin. En olisi alunperin uskonut ehtiväni koiran edelle suorin putkien jälkeisiin ohjauskuvioihin (5, 9) tai ohjaamaan suoran jälkeiseen takaakiertoon (23). Varsin urheilijamainen olo tuli, kun ehti vaikka mihin, kunhan vain lähti ajoissa liikkeelle. Oli kyllä niin parasta koulutusta koko viikonloppu, älyttömän mukava kouluttaja, Rapsu ihan mahti ja minäkin olin hyvä tänään.

Rapsu-reppana väsähti kahden päivän treenistä ihan kunnolla ja huomaa, että juoksutaolla on treenikestävyys lupsahtanut. Rapsutin on nukkunut tajua kankaalla kotiutumisen jälkeen, mitä nyt kävi kerran haukkumassa kumppareita eteisessä. Kertoo ehkä paljon väsymyksen tasosta, aivoja ei ole enää ollenkaan ;)

Ei kommentteja: