keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Kimmeltävillä hangilla

Pakkaset ovat pitäneet meidät poissa treenihallilta, mutta lenkkeilyä onkin sitten harrastettu siitäkin edestä. Aivan upeita aurinkoisia päiviä, hanki kimaltaa ja silmiä saapi siristellä. Lenkkeilty on sekä kimpassa että omalla kokoonpanolla, sekä auringossa että otsalamppujen valossa, sekä metsässä että jäällä, ja aina on riemukasta. Ainoastaan umpihankkilenkit on jätetty väliin, jotta masut eivät kylmety, mutta muutoin on ulkoiltu ihan höpelönä.

Kylmyys ei haittaa ollenkaan, koska siinä vaiheessa kun kaksinumeroiset pakkaslukemat alkavat kakkosella, Nuusku ja Rapsu pukeutuvat tossuihin. Väreissä on mistä valita: löytyy punaista, sinistä ja harmaata. Siinä vaiheessa, kun kaksinumeroiset pakkaslukemat lähestyvät tai alkavat kolmosella, on päällä myös vihreät takit. Pienet punaiset näyttävät tontuilta, pieniltä menninkäisiltä lumet turvissa kipitellessään. Mutta ei ole kylmä ei.

Vaikka lenkkeily onkin hupaisaa, tuskin maltan odottaa viikonloppua, jolloin käydään lämpimässä hallissa treenimässä ja maaliskuussa harrastetaan moista useammankin kerran. Tänään pitäisi päättää mennäänkö omiin kisoihin kuun lopussa. Varkauden kisathan jätettiin välistä, kun Nuuskun tassu oli sairaslomalla ja Rapsun kanssa tuumattiin, että kisapäivänä oli liikaa pakkasta. Minua ei huvittanut lähteä palelemaan, niin ei sitten lähdetty. Mutta jospa sitä olisi omissa kisoissa lämpimämpää?

1 kommentti:

Satu kirjoitti...

Nyt kun olen ruvennut pitämään Topilla palttoota päällä, tassujenkin palelu näyttää kokonaan lakanneen. Joku (Heidi?) sanoikin, että kun koira muuten on kylmissään, tassutkin palelevat.

Hyvä, kun pääsette lämpimään halliin treenaamaan. Kyllä harmittaa, kun pitää mennä sitä avantouintia katsomaan 30 asteen pakkasessa:(