keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Hakutypsykät

Tollereiden hakutreeneissä jälleen. Kolme etukäteen piiloihin kömpinyttä maalimiestä kummallakin. Nuuskun maalimiehet oli varustettu savulammaspaistilla ja Rapsun maalimiehet pursuivat lihapullia.

Nuuskun ensimmäinen maalimies oli männyn takana vasemmassa etukulmassa ääniavulla. Loistavasti Nupatsu ampaisi pelastamaan uhrin pulasta. Toinen maalimies oli kiertänyt kuusikkoon oikeaan etukulmaan takalinjan takaa eli paikalle ei johtanut minkäänlaista hajuvanaa. Ääniapulähetys siihenkin ja löytyipä hienosti. Kolmas maalimies lymysi kuusikossa vasemmassa takakulmassa. Koska Nupa oli edellisille lähtenyt niin hienosti, koetin miten se lähtee ilma apuja. Nuusku lähti vauhtiin, mutta alkoi jäljestää kesken kaiken. Sitten se kääntyi takaisin ja otti häiriötä metsätiellä liikkuvasta autosta, joten otin Nupan uudelleen lähetykseen ja lisättiin siihenkin ääniapu. Hienosti toimi siten. Pitää vahvistaa Nuuskun hakuun lähtemistä jatkossa haamuilla ja ääniavuilla, että se ei vaan ala ottamaan jäljestämisestä tapaa.

Rapsun ensimmäinen maalimies oli myös männyn takana vasemmassa etukulmassa ääniavulla. Rapsu olisi syöksynyt sinne ihan ilman ääntäkin, mutta äänen kanssa otettiin. Hienosti löytyi. Koska Rapsu oli revetä liitoksistaan, otin oikean etukulman maalimiehen ilman apuja. Rapsu lähti huikeasti hakuun, teki ahkerasti töitä ja löysi maalimiehen. Kolmas vasemman takakulman kuusikon maalimies löytyi myös upeasti ilman mitään apuja. Rapsu on selkeästi ymmärtänyt haun syvimmän idean eli siinä ei jäljestetä vaan juostaan täysillä osoitettuun suuntaan.

Treenin päätteeksi käytiin hieman hiipparoimassa metsässä Zorron sekä Akun ja Ellan kanssa.

Ei kommentteja: