lauantai 29. toukokuuta 2010

Jumalattaresta maallikoksi

Nuusku, vesipelastuksen jumalatar, romahti tänään tavallisten kuolevaisten tasolle. Jyväskylän kokeesta saimme tulokseksi ALO3, pisteet 75/100. Nupa sijoittui alokasluokas toiseksi ja sai palkinnoksi mm. pokaalin, jossa komeilee nöffi. Sopii hyvin pikkutollerille, jota on nöffiksi luultu. Koepaikka oli oikein mukava ja sää vähintäänkin mielenkiintoinen; välillä satoi vettä, välillä rakeita ja välillä paistoi aurinko. Välillä järvellä oli tyyntä ja välillä kunnon sivuttaistuulta.

Eka liike eli veneestä hyppy ja rantaan polskuttelu oli helppoa peruskauraa. Nuusku sinkosi paatista heti luvan saatuaan ja ui hienosti keskelle maalitolppia. Pisteitä täydet 25.

Toinen liike eli esineen vienti menikin sitten yllättäen nollille. Nuuskuttimen vahvuus ei tänään pelittänyt. Nuusku lähti vientiin räjähtävästi, mutta 10 cm ennen venettä, avustajan ojentuneen käden edestä Nuusku yllätyksekseni kääntyi ja ui takaisi rantaan esine suussa. Olin ihan, että mitäkähhähtäh? Tuota vaihtoehtoa en ollut edes ajatellut, ei todellakaan kuulu Nupan tapoihin, joten en ollut osannut avustajaa ohjeistaa, että heti jos se kääntyy, niin kutsuu koiraa. Minun rannalta vinkumisellahan ei ollut tuossa tilanteessa mitään vaikutusta. Tuomari Jan Simolin myös sanoi jälkeenpäin, että jos olisin edes käskenyt Nuuskun tiputtamaan esineen järveen, niin olisi tullut jokunen piste, mutta ei Nuusku kykene mitään tiputtamaan; se luovuttaa käteen tai sitten se ei näköjään luovuta ollenkaan. Ei kait noutaja hylkää tärkeää tehtäväänsä yksin järveen, ei hei. Venetuomari Kari Wahlgren (tjsp.) totesi, että esine oli niin lähellä ja pienellä urkottammisella esineen olisi saanut, mutta nyt kävi näin.

Veneen haku oli kolmosliike ja siihen Nupatsu lähti kuin tykin suusta. Täysillä veneelle ja veneen kanssa rantaan. Tämän liikkeen aikana kävi vahva sivuttaistuuli rannalta katsoen vasemmalle, joten asetuin lähelle oikean puoleista maalitolppaa, jotta voisin linjata paremmin aaltojen kuljettamaa Nuuskua. Se olikin tarpeen, sillä aallot painoivat venettä voimakkaasti sivuun, mutta kehoitusten myötä Nuusku hiloi paatin sisukkaasti maalitolppien väliin. Hiukkasen jännitti, koska näin, että Nuusku teki tosissaan töitä ja vilkuili välillä lähempänä olevaan rantaan, mutta onneksi malttoi mielensä ja jaksoi tehdä homman oikein. Saatiin siitäkin täyden pisteet, 25/25.

Hukkuvan pelastuksessa oli sama kuvio, sivuttaistuulta löytyi, mutta ei aivan yhtä voimakkaana. Nuusku leiskatti hukkuvan luo hirmu vauhtia. Hukkuva hukkui siten, että sen käsi jäi Nuuskun alle, mutta Nupa hieman sitä pyöritteli ja sai hyvän uintiasennon ja toi hukkuvan keskelle maalitolppia. Aivan huikean näyttävä suoritus ja täydet pisteet siitäkin.

Tarkempi koeselostus.

Hirmuisen hauskaa oli vaikka vienti menikin hanurilleen. Toisaalta, eipähän tule mitään osasuoritusta pidettyä itsestäänselvyytenä vaan tämän jälkeen osaan riemuita jopa veneestä hypystä, koska näköjään kaikesta voi saada 0 pistettä, jos niikseen tulee. Huomenna uudestaan, jospa sitten menisi nappiin kaikki liikkeet.

Rapsutin sai jälleen tyytyä yleisön rooliin, mutta väliajalla sekin pääsi noutamaan lelujaan lammesta. Hauskuutta oli, että Rapsu uskaltautui hyppäämään suolampeen! Miun nöhvelö rohkaistui hienosti :)

Kokeen jälkeen kävimme seikkailemassa ympäri Jyväskylää, onhan tämä Nuuskun lapsuus ja nuoruus ajan kaupunki. Nuuskis tunnisti Kirkkopuiston ja osasi tallustella puiston vieressä olleelle entisen asuntomme ovelle odottamaan sisälle pääsyä. Hauskaa oli myös Harjulla, jossa kaverit kirmailivat vapaana. Nuusku muisti myös sen kiipeilytelineen, jonka päällä se pikkuisena usein natusteli herkkuja. Nytkin se juoksi sinne vauhdilla ja lipoi toiveikkaana huuliaan :)

Kaikille koiran kanssa Jyväskylään matkaaville voin kyllä suositella hotelli Albaa. Sijainniltaanhan tämä on aivan loistokas, koska lenkille sekä uimaan pääsee heti ovelta, mutta parhautta on niin koiraystävällinen henkilökunta kun vain voi olla. Heti, kun tulimme ovesta sisälle alkoi mieltälämmittävä tollereiden ylistys ja rapsutusten tarjoaminen :)

Ei kommentteja: