sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Vepellystä ja iltaliitoa

Kuivaharjoitteluvepetreeneissä Nuusku sai tyytyä yleisön rooliin ja Rapsu pääsi tosi toimiin. Otimme viime viikkoiseen tapaan vientiä kuivalla maalla olevaan kumiveneeseen. Ensimmäisillä toistoilla Rapsu tiputti vientiesineen veneen viereen palkka mielessään. Luultavasti avustajan veneenreunalla lepäävät kädet saivat osittain Rapsun ennakoimaan palkansaantia. Vienti alkoi toimia hienosti, kun avustajan kädet olivat piilossa ja avustaja istui muutenkin kauempana veneenreunasta, jolloin Rapsu joutui oikeasti tyrkyttämään vientiesinettään eikä voinut vain roiskaista sitä maahan. Viimeisissä toistoissa Rapsu loikkasi veneeseen saakka esinettä viemään eikä tiputtanut sitä ennen aikojaan, joten oikein hienosti meni Rapsun viennin harjoittelu :)

Nuuskulla jäi vepellys väliin, koska Nuuskulla alkoi valmennusrenkaan agilitytreenit, joihin siirryimme Rapsun vepellyksen jälkeen. Tosin jos olisin tiennyt, että valmennusrenkaamme toiminta on ilmeisesti kuollut ja kuopattu, koska olimme treeneissä ihan keskenämme, olisi voitu jäämään vesipelastusta harjoittelemaan. Vaikka toisaalta, eipä Nuuskun viennissä juuri treenattavaa ole, kun se osaa sen niin hyvin.

Joka tapauksessa otimme Nuuskun kanssa kevyttä iloittelua teemana irtoaminen. Alla olevasta kuviosta teimme ensin punaiset 1-10 siten, että lähdin Nupan kanssa yhtäaikaa ja ihailin, kun se liihotti lennokkaasti vitoselle asti minun hengaillessa putken toisella puolella. Yllätyin myös Nuuskun huikeasta korvatyöskentelystä; Nuusku ei edes yrittänyt väärille esteille vaikka asettelin niitä oikein tyrkylle ja haki upeasti kepit hypyltä 9.


Välillä hiottiin puomin kontaktia kosketusalustalla, naksulla ja lelulla ja muutama toisto oli aivan huikea. Kontaktitreenin jälkeen otettiin vihreät 1-9 ja Nuuskuli haki avokulmasta kepit priimasti. En suoristellut Nuuskun kepeille lähestymislinjaa mitenkään, mutta tein semmoisen hienon sivuttaisaskelvippauksen, jolla se sujahti sisään vauhdilla.

Koskapa olimme hallilla keskenämme, pääsi Rapsukin hieman liitelemään. Samat pätkät kuin Nuuskukin ja meni niin simpsakasti. Rapsun kanssa ei otettu toistoja, kun ei niissä suorituksissa ollut mitään hiottavaa. Ekalla pätkällä erityisen vaikuttava oli Rapsun pimeän putken 6 haku; ihan kuin putkestä olisi imuroitu Rapsu sisään, semmoista kyytiä hujahti. Myös keppien ja koko kepitys aloitus oli huikeata menoa. Toisella pätkällä myös Rapsu haki avokulmakepit hienosti. Myös Rapsukalle hiottiin puomin alastuloa ja vauhti oli hyvä. Itseasiassa myös perjantain tolleriagilityssa N ja R piipahtivat puomiaan hinkkaamassa, joten alkaa siinä jotain tulosta vähitellen tulla.

Ihan kivat liitelyt vaikka ei niissä mitään ideaa ollutkaan. Kunhan kevyesti hurviteltiin. Toiminnantäyteisen päivän johdosta seuraava viikko on pelkkää laiskottelu ja syömistä :)

Ei kommentteja: