torstai 4. helmikuuta 2010

Tekniikkaa ja uusi este

Illan treenissä hiottiin Kemin tuliaisina tuotua pientä tekniikkapätkää sekä tempaistiin tiukka vauhtirata, jossa Nuusku sai tutustua uuteen agiityesteeseen nimeltä pöytä.

Alla oleva tekniikkaosio, punaiset 1-7, oli hieman haastava. Kierrätin hypyn 3 takaa, tein valssin välille 3-4, hyppy 4 takaa, otin elukan hypyltä 4 persjätöllä/ valssilla vasempaan käteen ja heitin valssilla vitoselle ja sylkkärillä kepeille. Noilla kummallisissä hyppyohjauskuvioilla vauhti oli nopea, linjat upeat eikä otuksilla ollut mitään epäselvyyttä mihin mennään. Tuo persjättö tai vaihtoehtoisesti valssi varmisti sen, että Nuusku ei lähtenyt hakemaan hyppyä 5 väärältä puolelta eikä Rapsu koettanut ohittaa koko estettä. Oleellista oli siis pitää rintamasuunta muualla kuin päin koiran kuonoa. Molemmille piti jättää runsaasti tilaa keppien aloitukseen. Jäädessäni tarpeeksi taakse sekä älyttyäni ohjeistaa heti kepeille ja unohtaa liian tiukan haltuunoton, alkoi kepityskin pelittää.

Hauskaa tuossa ekalla pätkällä oli se, että koettaessani lähettää Nuuskun putkeen 1 hyvin kaukaa, jostain tuolta puomin puolivälin tienoilta, päätyi Nuusku ratkaisuun, jossa se juoksi täysillä maksikorkeudella olevan okserin hyppyjen väliin ja suoritti ekan hypyn vikaperin. Voihan sen putkeen-käskyn toki niinkin tulkita ;) Rapsu irtosi putkeen niin iloisesti, että ihan iloiseksi tulin.Vauhtipätkässä, eli vihrut 1-10, Nuuskun kohdalla kompastuskivi oli okserin jälkeinen pöytä. Pöytä oli tarkoituksella okserin ja putken välissä, jotta pysähtymiseen tarvittaisiin malttia. No Nuusku-parka ei edes hahmottanut koko pöytää. Se juoksi pöydän ohi kohti pöydän takana siintävää putkea, hengasi pöydän ympärillä eikä oikeasti edes nähnyt koko pöytää. Palasimme siis alkeisiin ja jätin pöydälle nameja, jolloin Nuusku alkoi noteerata kyseisen esteen. Hmm, ehkä pöytää olisi voinut treenata joskus aiemminkin. Muuten vauhtipätkä meni Nupalta hyvin.

Rapsu yllätti minut hyppäämällä pöydälle määrätietoisesti ja pysähtyi siihen vaikka vauhti oli kova. Todella näyttävä suoritus vaikka ei olla pöytää ihmeemmin edes treenattu. Se on niin pätevä :) Rapsulle vauhtipätkä oli kaikinpuolin simppeli ja toimiva, oikein kivaa liitoa.

Ei kommentteja: