torstai 21. tammikuuta 2010

Tossut - turhakkeet vai tyttöjen parhaat ystävät?

Pakkanen on paukkunut huikeissa lukemissa, joten treenaaminen on jäänyt väliin ja ollaan vaan lenkkeilty sekä hengailtu. Tosin hyisimmillä keleillä, mittarin laskiessa -25 asteeseen tai alle, Nuuskun ja Rapsun tassut ovat lenkeillä palelleet ja lenkitkin alkaneet käydä lyhyiksi. Huomaa, että entinen Nuusku the jääkarhu on menettänyt pakkasen kestoaan iän myötä. Nuorempana Nuuskun tassut kestivät lenkeillä hyvin, mutta nyt alkaa kolmijalkashow aika äkkiä, jos pakkasmittarin lukema alkaa kakkosella.

Rapsulla puolestaan on aina ollut herkät räpylät eikä se nauti kylmän maan kosketuksesta. Yhdellä metsälenkillä Rapsu koki kelin niin kylmäksi, että 10 metriä kuljettuaan Rapsu päätti nostaa kaikki neljä tassua ilmaan. Rapsu kekotti maassa kyljellään kuin kuollut harakka ja teki varsin selväksi, että heti kotiin. Koska pakkasille ei näytä tulevan loppua, saivat typyt tossut pahimmille pakkasille tassuihinsa, jotta niiden elämä ei vallan eläinrääkkäystä olisi.

Olin valmistautunut siihen, että Nuusku nakkaa tossunsa nurkkaan ennen kuin edes ulos ehditään ja Rapsu syö omansa, mutta kuinkas kävikään? Nuusku suorastaan nauttii tohveleistaan pakkaskelissä. Myös Rapsu otti tohvelit jalkaansa tyynesti, mutta halvaantui kun piti liikkeelle lähteä. Rapsutin könötti jalat harallaan keskellä lattiaa ja näytti lähinnä bambilta liukkaalla jäällä. Ulos päästyään Rapsu koetti riehua, piehtaroida ja kiskoa tossut koivistaan. Huomattuaan, että eipä ne mihinkään lähde, alistui Pikku-Kaveri kidustusvälineiden käyttöön. Seuraavilla lenkeillä Rapsu on joko tajunnut, että tossut on kivemmat kuin pakkanen anturoissa tai sitten se on vaan kiltti. Joka tapauksessa tohvelit ovat toimineet loistokkaasti ja ulkoilu on taas kivaa :)

Ei kommentteja: