sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Tuomaksen opissa ja ilveksen jäljillä


Tuomas Haverila piti tänään koulutuksen, jossa mentiin yllä oleva B-maajoukkueen treeni pienin muutoksin. Esimerkiksi hyppy 18 mentiin takaakiertona, joten tuo numero on tuossa piirroksessa vika puolella estettä. Meidän treenihalli on myös sen verran lyhyt, että treeni oli alkuosaltaan tiivistetymmin sijoiteltu, mm. hyppy neljä oli enemmän samoilla leveysasteilla hypyn 20 kanssa.

Osallistuin koulutukseen Rapsun kanssa ja Rapsu liiteli tosi hyvin. Oman valintani mukaan ohjasin radan takaakierroilla ja ne toimivat Rapsun kanssa hienosti. Rapsu tykkää niistä ja vauhti pysyy hyvänä. Rapsu kääntyi putkelta tiukasti kepeille, oikein optimaalinen suoritus :)

Mutta koska olimme nimenomaan kouluttautumassa, opettelimme pari vaihtoehtoista kuviota. Kohdan 15-17 opettelimme tekemään myös siten, että tein valssin hypyn 16 taakse, jolloin sain etumatkaa hypylle 18. Toimi, mutta minusta Rapsulla oli hieman parempi vauhti perustakaakierroilla ja vastaanottovalssilla. Toisaalta voi olla, että siinä vaiheessa kun uusia juttuja alettiin kokeilla, paras vauhti oli Rapsulta jo kulutettu. Myös hyppyä 18 koetettiin siten, että vedin Rapsun mukanani hypyn toiselle puolelle ja nakkasin hypyn yli. Tämä oli myös toimiva ratkaisu, joskin minun ohjaus oli hieman ontuvaa. Oikein oli antoisa koulutus!

Päivällä käyvimme maaseuturetkellä ja Nuusku & Rapsu pääsivät ilvesjahtiin. Metsästä löytyi ilveksen jäljet, joita Nuusku rohkeana tyttönä jäljesti. Rapsulta meni ilves ohi kuonon, sillä Rapsu oli kiinnostuneempi pupun jäljistä ja mahdollisista papanasaaliista.

Ei kommentteja: