perjantai 6. marraskuuta 2009

Sylkkäriä, valssia, takaaleikkausta ja muuta kivaa


Annen tuomassa treenissä oli vauhtia kivasti. Tein molempien kanssa ensin pätkän 1-17. Ohjaus oli perusohjausta eli ennakoivia valsseja hypyille 2 ja 7. Tosin Rapsutin haki renkaan 6 jälkeen putkea 12, outo eläin, mutta pelitti lopulta hyvin. Minun piti olla erityisen tarkka haltuunotossa renkaan jälkeen, siinä oli sellainen oltava, mutta se ei saanut olla liian vahva, koska muuten Rapsu jätti hypyn väliin ja haki kepit. Koetin siihen ohjauskuviota ilman valssia hypylle 7, mutta siinä tyylissä Rapsun vauhti hidastui kuten arvelinkin. Valssailin Rapsun kanssa myös muurille 11, mutta Nuuskulle piti tehdä siihen kääntö ilman valssia, muuten se loikki ihan omia ylimääräisiä hyppyjään. Treenasin sivuttaisetäisyyttä esteille 13-16 ja molemmat kestivät hengailuni kaukana erinomaisesti. Kentällä oli suora putki puomin vasemmalla puolella houkuttimena, mutta neitoset eivät siihen vilkaisseetkaan vaan painoivat uljaasti puomille.

Seuraavaksi mentiin 21-33. Sen vedin ensin sylkkäreillä harjoituksen vuoksi ja sen jälkeen uudestaan valssaten, jotta saatiin kunnon kisafiilis. Valssaukset sopii paremmin, tosin ne ovat myös tutumpia, joten siksi niillä ei vauhti hidastu ollenkaan. Puomin ja keppien väliin harjoittelin myös takaaleikkausta ja se sujuu molemmilla niin upeasti. En ymmärrä miksi olen kuvitellut monta vuotta, että kumpikaan ei kestä sitä. Siinä ei ole ollut mitään heikkoa treeneissä, en vain ole koskaan tehnyt sitä vaan pitänyt takaaleikkausta kepeillä automaattisesti vaikeana.

Muuten typyköille ei kuulu ihmeempiä. Metsälenkeillä ollaan hilluttu otsalamput päässä ja Rapsu on leikkinyt suurta noutajaa tuodessaan minulle metsästä löytyneen, päivänsä jo tovin aikaa sitten päättäneen, metsäkanalinnun, jolta Nuusku olisi halunnut syödä pään.

Ei kommentteja: