maanantai 16. marraskuuta 2009

Kaamosrallissa rallaamassa

Nuusku ja Rapsu viettivät viikonlopun Kemin Kaamosrallissa liidellen. Molemmilla oli viikonloppuna kuusi starttia, joten ihan kiitettävästi sain itse kirmata. Tuomareina olivat Rauno Virta ja Tuomo Pajari. Tykkäsin kovasti molempien radoista, niissä riitti vauhtia ja haasteita.

Nuuskun kisasaldoksi tuli kolme nollarataa, kaksi hyllyä ja yksi 15. Nollaradoista kaksi oli hienoja ja viimeinen hyppäri kaikkea muuta. Siinä Nuusku teki ihan järkyttävät kaarrokset ja menetti niihin aikaa sekuntitolkulla. Hyllyistä toinen oli megahieno rata ja toinen perinteistä turhan rehvakkaasti irtoavaa Nuuskua, joka liihottaa kaikki näköpiirissä olevat esteet satalasissa. Tosin minusta se meno on ihan älyttömän hauskaa, mutta tulostahan sillä ei saa ;) Tuo 15 rata oli myös aivan mahtava, mutta tunaroin siinä pitämällä Nuuskua kädessä aavistuksen liian kauan, jolloin ajauduttiin ohi puomilta ja kompastuin siihen ja otettiin siinä rytäkässä kieltoa ja ties mitä kosketusvirhettä... mutta muuten se oli radoista paras ja sisälsi huikeita osuuksia mm. nautin kun pääsin ohjaamaan Nuuskua juoksemalla puomin oikealla puolella samalla kun Nuusku hyppeli hyppyjä ja sukelsi putkeen puomin vasemmalla puolella.

Rapsun suorituksista ei ole paljoa kerrottavaa. Mielenkiintoisinta varmaan oli se, että Rapsu sijoittui jollain radalla kolmanneksi vaikka sai kaikilta radoilta oikeasti hyllyn. Jompikumpi tuomari taisi ottaa nokoset kesken meidän suorituksen tai sitten ummisti silmänsä kun ei kestänyt enää katsella. Ajoittain Rapsu väläytti radoilla rapsumaista iloista ja vauhdikasta menoa, mutta yhtä rataa lukuunottamatta Rapsu vetäisi joko renkaan tai muurin ohi enkä minä niitä korjannut, koska Rapsu ei kestä korjaamista vaan muuttuu epävarmaksi lapaseksi, jos huomaa virheen tulleen. Ja sillä yhdellä radalla, jolla Rapsu osui renkaalla ja muurille minä tunaroin ennakoimalla pituudella ja ottamalla Rapsulle kiellon pituudella. Tosin on todettava, että Rapsu on varmaan maailman taitavin vetämään liinat kiinni täydestä vauhdista sekunnin tuhannesosassa ihan minkä tahansa esteen edessä, jos minulla silmämunatkaan värähtää käännöstä ennakoivasti, joten taitohan se on sekin :)

2 kommenttia:

Ninkanen kirjoitti...

Onnea Nuuskuttimen nollista ja muutenkin ilmeisen hauskasta reissusta ;) sie osaat niin elävästi kuvata tein seikkailuja, että voisit niistä vallan kirjan kirjoittaa. mie voisin sen kuvittaa :D

rapsutukset nupalle ja rapelle!

N

Heidi kirjoitti...

Kiitos! Reissu oli oikein mukava ja pakkohan sinne pohjoiseen on taas tammikuussa palata. Ihan maailman paras kisapaikka :)

Siis miullahan on ollut tarkoitus kirjoitella nuitten seikkailuista jo pidemmän aikaa, mutta aikaasaavuus kun on mitä on... Parin sivun lehtijuttuunkin meni vuosi :) Mut mie varaan siut silti kuvittajaksi! Voit aloittaa kuvittamaan nuita miun pään sisälmyksiä, sukella sinne!