tiistai 11. elokuuta 2009

Epävirallisessa vesipelastuskokeessa

Tänään Nuusku ja Rapsu osallistuivat POKS:n järjestämän epävirallisen vesipelastuskilpailun sove-luokkaan. Liikkeet tehtiin seuraavassa järjestyksessä: veneestä hyppy ja uinti, esineen vienti, veneen nouto ja hukkuvan pelastaminen. Mukana meillä oli Simo omana avustajana.

Veneestä hyppy ja rantaan uinti
meni Nuuskulla oikein mallikkaasti Nuuskun saadessa liikkeestä täydet pisteet. Nuusku tosin koetti tuoda matkalla olleen 30 metrin poijun mukanaan, mutta onneksi ei saantut siitä otetta :) Rapsu sai liikkeestä nolla pistettä, sillä Rapsu jäi veneeseen Simon viereen tyytyväisenä istuskelemaan. Rapsu ei olisi varmaan edes poistunut veneestä, jos sitä ei olisi loppupeleissä tuupattu yli laidan. Aika outo tempaus Rapsuttimelta, sillä viime aikoina veneestä hyppy on sujunut niin mallikkaasti, mutta ilmeisesti soutelu vei voiton.

Esineen vienti, mikä on yleensä Nuuskun bravuuri viime treeniä lukuunottamatta, meinasi levitä käsiin heti alussa. Nuusku kävi kuumana ja olisi halunnut syöksyä veneelle ihan ilman ylimääräisiä kantamuksia. Tässä liikkeessä jouduin käyttämään Nuuskun kanssa kolme ylimääräistä käskyä, joten pisteet hieman tipahtivat. Rapsun suoritus tyssäsi heti alkuun, sillä rannalla pörräsi sudenkorentoja ja ampiaisfoobikkona Rapsu halusi paeta paikalta. Rapsuhan on pelännyt ampiaisia ja ampiaiselta kuulostavia pörisijöitä sen jälkeen, kun se sai lukuisia pistoja kaivettuaan maa-ampiaspesän esille. Koska emme olleet vielä aloittaneet liikettä saimme luvan uuteen yritykseen viimeisenä. Uusintayrityksellä Rapsu oli jo unohtanut ampiaisensa, joten koetimme vientiä. Rapsu ei lähtenyt kunnolla liikkeelle vaan kahlaili vedessä ja koetti haudata vientiesineen hiekkaan. Lopulta kahlasin Rapsun kanssa hieman, että saatiin suoritus aikaiseksi vaikka nolla pistettähän siitäkin napsahti.

Veneen nouto
meni molemmilla hienosti. Nuusku sai täyden pisteet ja Rapsulle tuli yksi ylimääräinen käsky, mutta muuten meni hienosti.

Hukkuvan pelastaminen oli Nuuskulle helppoa kauraa. Nuusku käänsi hukkuvan hienosti oikeaan menosuuntaankin, joten olin oikein tyytyväinen virheettömään pelastukseen. Rapsu puolestaan jäi viereeni istumaan ja katseli, että siellä se hukkuu. Rapsulla ei ollut mitään kiirettä pelastushommiin, joten annoin viisi ylimääräistä käskyä ja sitten Rapsu ilmeisesti ajatteli, että kaipa se on lähdettävä ja toi hukkuvan hienosti rantaa, tosin hitusen maalilinjan ohi. Ilmeisesti Rapsulla ei ollut kovin vauhdikas fiilis, sillä hukkuvan pelastamisesta Rapsuli on aina tykännyt eikä ole halunnut sadistisesti katsella kuolevan tuskaa.

Lopputulokseksi tuli Nuuskulle hienosti 97 pistettä ja ykköstulos, Rapsu sai puolestaan 40 pistettä ja jäi ilman tulosta. Lupaa hyvää Nuuskun loppukuussa olevaa oikeaa soveltuvuuskoetta ajatellen :)

4 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Onko jokin laji, jossa ette ole hyviä? Onnea taas!

Ohjaajakin on taitava, eivät vain koirat ole hienoja.

t. eräs ohjaja, joka ymmärsi lukea säännötkin vasta kokeen jälkeen;-)

Heidi kirjoitti...

Elähän nyt, ainahan tekevälle sattuu. Topi toimi hirmuisen hienosti ja seuraavalla kerralla sinäkin maltat pysyä poissa vedestä :)

Taija kirjoitti...

Vau, kuulostaa upealta tuo Nuuskun työskentely. Meinasin ehkä Ompunkin kanssa vepeä kokeilla, jos saadaan välineet seuralle. Vepestä tuo uimahirmu varmaankin tykkäisi. :) Sääli tuo Rapsun pörriäiskammo... :(

Heidi kirjoitti...

Suosittelen kyllä vepeä kovin, aivan mahtava harrastus uimahullulle otukselle ja muutenkin kesäkuumalla oivaa ajanvietettä.

Pitää toivoa, että Rapsun pörriäskammo lievenee ajan kanssa. Jospa se joku päivä oivaltaa, että ei ne kaikki pörisijät pistä.