tiistai 28. heinäkuuta 2009

Perämeren valloitus

Nuuskutin ja Rapsutin suuntasivat kesälomareissulle merellisempään suuntaan. Oulussa kaverukset nauttivat Qstockin tunnelmasta uiskennellen Oulujoessa mm. Happoradion, Maija Vilkkumaan ja PMMP:n tahtiin. Kanavanrannassa käyskentely, Hupisaaren sorsien kanssa hengailu ja Lammassaaressa piehtarointi olivat hyvä aloitus rentoutumiselle.

Oulusta suuntasimme telttailemaan Hailuotoon. Hailuoto osoittautui Nuuskun ja Rapsun mielestä paratiisiksi. Hailuodossa on aivan mahtava koirien uimaranta mistä kaksi tolleria osasi ottaa kaiken irti! Upeaa hiekkarantaa hippasteluun, paljon merta kahlattavaksi ja uitavaksi. Ja uinnin jälkeen pehmeissä hiekkadyyneissä piehtarointi toi turkkiinkin mukavaa kuohkeutta :) Seikkailimme pitkospuita pitkin Hailuodon satamaan syömään. Siellä Nuusku ja Rapsu saivat terassilla palvelua sekä juotavaa eteensä, ja tarjoilija kävi vielä pariin otteeseen kysymässä Nuuskulta ja Rapsulta onko niillä kaikki tarvittava. Paikan koiraystävällisyys lämmitti niin omistajan kuin koirienkin mieltä. Yllättäen törmäsimme samaiselle terassille purjehtimalla saapuneeseen Nappi-tolleriin, jonka kanssa tytöt pääsivät vaihtamaan kuulumisia.

Jos Hailuodon ranta oli luppakorvista paratiisi niin Kalajoen hiekkasärkät olivat paratiisi potenssiin kolme. Kalajoen koirien uimarannalla Rapsu löysi lopullisen vesihulluutensa. Rapsu nautti pitkästä matalasta rannasta, koska Rapsuli huomasi, että vesijuoksussa Rapsu on Nuuskua nopeampi eli Rapsu ehtii uimaleluihin ensin! Uimisessa Nuuskun vauhdille ei pärjää kukaan ja ensimmäisen yrityksen jälkeen kukaan elävä olento ei edes jaksa yrittää toistamiseen, mutta juoksemisessa Rapsu on nopea. Siitäkös riemu repesi :) Ensimmäisellä uimarantareissullamme rannalle saapui myös yksi toinenkin koira, joka oli -yllätys yllätys- tolleri. Rapsu kirmaili hieman Vilma-tollerin kanssa Nuuskun tyytyessä röyhtäilemään litkittyään uidessaan litratolkulla merivettä.

Reissu oli karvakorvista ratkiriemukas, koska reissuun sisältyi hillittömästi uimista ja riekkumista. Teltassa nukkuminen oli molemmista kivaa sekä retkeily hauskaa, ja Nuusku & Rapsu suosittelevat karvaisille kavereilleen kyseisiä lomakohteita, ainakin jos kaverit yhtään tykkää uimisesta :)

Ei kommentteja: