keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Luonnonlahjakkuus ja reppana - vepekurssi osa 5

Tämän päivän vesipelastuskurssin teemana oli esineen vienti veneeseen. Liike lähdettiin rakentamaan siten, että ohjaaja kahlasi aluksi koiran mukana koiran uimasyvyyteen ja antoi esineen vasta sitten koiralle, koska kuulemma siirtyminen maalta uimaan on koiralle yleensä se vaikein osuuus. Palkkana tuli käyttää muuta kuin vientiesinettä, jotta koira ei ala ennakoimaan ja käänny kesken matkaa takaisin, koska palkkahan onkin suussa...

Nuusku pääsi ensiksi hommiin ja liike aloitettiin siis siten, että palkka meni veneeseen, vene järvelle ja minä kahlasin Nuuskun kanssa uimasyvyyteen, annoin vientiesineen eli köyden Nuuskulle ja sanoin vienti käskyn. Nuuskuhan vei ja sai palkaksi patukan. Koska Nupattimella ei ollut mitään ongelmaa, lähetin seuraavalla kerralla Nuuskun vientiin kahluusyvyydeltä ja sen jälkeen muutaman kerran suoraan rannalta. Nuusku oikein puhkui intoa ja hyppäsi köysi suussa järveen, ui veneelle vauhdilla, malttoi pitää esineen suussa loppuun asti ja polskutteli iloisena palkka suussa rantaan. Aivan mahtava työskentelyä! Kouluttajat kysyivätkin, että onko me treenattu tätä ennen kun noin hyvin menee :) Käytännössä liike on Nuuskulla valmis, pitää vaan lisätä enää vientimatkaa enkä usko sen olevan Nuuskulle mikään ongelma.

Rapsun kanssa aloitettiin samalla tavalla ja se sujui heti alkuun hyvin. Sitten minä mokasin ja palkkasin Rapsun liian hyvin eli kun Rapsu ui takaisiin rantaan patukan kanssa, leikitin sitä sillä ja heitin lelun vielä järveenkin. No tämähän johti siihen, että Rapsu ei seuraavalla kerralla malttanut viedä esinettä loppuun saakka vaan tiputti köyden hieman ennen venettä, jotta saisi ihanan palkkansa nopeammin. Ja kun sitä ei sillä tavalla tietenkään saanut, niin reppana yritti kavuta veneeseen sitä hakemaan. Joudun siis käyttämään Rapsulle tässä liikkeessä aika hillittyä palkkausta, jotta Rapsu ei ala ennakoimaan palkan saamista. Rapsu ei myöskään vielä kestä sitä, että sen pitäisi siirtyä viemisessä maalta uimaan, joten kahlasin joka kerta Rapsun uimasyvyyteen ennen kuin annoin köyden. Silloin Rapsu lähti viemään sitä heti veneelle eikä yrittänyt kääntyä takaisin rantaan. Saatiin kuitenkin loppuun muutama oikein onnistunut rapsuntasoinen suoritus, josta on hyvä jatkaa treeneissä eteenpäin.

3 kommenttia:

Ninka kirjoitti...

hienoa nuuskis! meidän treeneistä on ehkä sittenkin ollut hyötyä. ;) nyt vaan viilaamista, ja valmistautumista soveen! kyllä Rapsu ja Miokin vielä oppii yhtä hienon viennin... hiljaa hyvä tulee -sano uros-springerin omistaja :D

T. Ninka ja luppavesipeto

Heidi kirjoitti...

Joo, mie kans luulen, että viime maanantain rantavedessä kahlailu vientiesine suussa -treeni siivitti Nuukuttimen yltiöhienoihin suorituksiin :)

satu kirjoitti...

Voi maltan tuskin odottaa, että päästään Topin kanssa kokeilemaan hyvien neuvojen kera. Kyllä aussielerillä huomasi taas että tolleri on hieno ja monipuolinen koira - jopa tuo meidän piimähattu. Melkein kaikki harrastukset onnistuu, ainakin jotenkin;-)