keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Kumpi onpi parempi, emäntä vai pallo - vepekurssi osa 4

Nuuskun häntä alkaa olla jo parantunut, mutta varmuuden vuoksi Nuuskutin jätti illan vepetreenit väliin. Mieluummin muutama ylimääräinen päivä pois järvestä kuin liian aikaisin hakemaan vedestä ties mitä bakteereita haavaan. Jotta Nupalla ei ihan tylsä elämä olisi, kävimme ennen vesipelastukseen lähtöä Nuuskun kanssa hieman tokoilemassa koulun pihassa.

Treenattiin lähinnä ruutua ja noutoja. Nuusku sinkosi ruutuun innolla ja tällä kertaa otin liikkeen muutaman kerran ihan loppuun asti eli käskin Nuuskun ruudussa maahan. Meni vallan hienosti :) Noudoissa puukapula tuli hienosti, kangastettu metallikapula yhtä hienosti ja pelkkä metallikapula melkein yhtä hienosti. Metallikapulasta Nuusku paranteli otetta ennen kuin nosti sen maasta ylös. Seuraamista harjoiteltiin jonkin verran, mutta siinä pitää olla vielä tarkkana, että Nuusku ei ala harottamaan liikaa vasemmalle. Koska helle oli melkoisen tukala, pidettiin treeni lyhyenä eikä muuta otettu.

Vesipelastukseen lähti siis pelkästään Rapsu. Kukin koirakko sai valita mitä treenaa ekana liikkeenä ja minä otin Rapsulle veneestä hypyn, koska se on Rapsulle vaikein liike. Tai sanotaanko, että oli viime viikolla, mutta tällä viikolla ei ollutkaan mitään ongelmaa. Tosin minulla oli mukana salainen ase - uusi punainen vinkupallo. Kun Rapsu seilasi järvelle, vinkautin palloa heti kutsun perään ja Rapsutin sinkosi veneestä innolla. Toisella kerralla Rapsu ponkaisi heti kutsusta ilman mitään leluhoukutinta ja kolmannella kerralla mokoma varasti enkä ehtinyt edes kutsua. Hieno oli huomata, että hyppäämiseen ja veden alle joutumiseen liittyvä varovaisuus oli kadonnut aivan tyystin ja hypyt vain komenivat kerta kerran jälkeen.

Toisena liikkeenä harjoiteltiin hukkuvan pelastamista. Kahlasin ensin vyötärön syvyydelle ja heiluttelin käsiäni sivulla patukka kädessä kuten hukkuva kokeessa tekee. Rapsu lähti pelastamaan minua reippaasti, ja kun Rapsu tuli luoksen, pidin patukasta kiinni ja kuljin mukana rantaan. Rannassa Rapsu sai pallopalkan. Toistettiin sama ja hienosti meni sekin kerta. Kolmannella kerralla menin syvemmälle ja Rapsulla oli pienoinen ongelma rannassa - lähteäkö pelastamaan kaukana vedessä huiskivaa omaa ihmistä vai yrittääkö pölliä suoraan pallo avustajan selän takaa? No lopulta Rapsu hoksasi, että pallon saadakseen on töitäkin tehtävä ja ui minua pelastamaan. Tällä kertaa Rapsu sai oikeasti pelastaa minut eli lilluin Rapsun kuljettamana rantaan, tosin potkin hieman jaloilla avuksi, että heti alkuun pelastus ei olisi liian vaativaa. Hienosti meni sekin! Oli oikein kivaa, vesi oli lämminta ja Rapsutin yllätti minut taidoillaan :)

Ei kommentteja: