keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Kohti soveltuvuuskoetta - vepekurssi osa 7

Illan treenit aloitettiin harjoittelemalla maalitolppia. Niiden harjottelu kannattaa kuulemma tehdä ihan erikseen ja sitten yhdistää toimivaan liikkeeseen. Harjoittelu aloitetaan siten, että tolpat ovat vedessä n. 6 metrin etäisyydellä toisistaan ja sinne keskelle heitetään lelu ja koiraa kehutaan kun se ui takaisin tolppien välistä. Välillä viskotaan reunemmas ja aina kehutaan koiran uidessa tolppien välistä, ja jos se kiertää tolpat niin sitten ei kehuta. Yksinkertaista siis, vaikka koiralle joka palkkautuu pelkästä noutamisesta kehujen poisjäänti ei ole suuri menetys. Nuuskulle ja Rapsulle on vaikeampaa tulla rantaa rannasta katsoen oikeanpuoleisen tolpan viereen heitetyn esineen noudettuaan, koska oikeatassuisina koirina ne kääntyy oikealle ja helposti meinaavat ajautua tolpan ohi. Rapsu tosin korjaa uimalinjaansa tosi herkästi, Nuusku on luupäämpi.

Saimme jokainen valita kaksi liikettä tehtäväksi. Nuuskulle otin ensin viennin ja sen jälkeen veneen noudon. Vienti meni loistavasti kuten Nuuskulla aina. Otettiin matkaksi koematka ja Nuusku suoriutui siitä innolla ja epäröimättä. Myös veneenhaku oli mestarillinen suoritus. Nuusku jaksoi tuoda koematkalta kaksi ihmistä veneessä sujuvasti. On se hieno otus! Kouluttaja-Heli sanoikin, että Nuusku pitää ilmoittaa elokuun soveltuvuuskokeeseen, joten reilun kuukauden päästä ollaan toivottavasti sitten tositoimissa.

Rapsu treenasi veneestä hyppyä ja esineen vientiä. Veneestä hypyt olivat vauhdikkaita ja lennokkaita eikä Rapsu epäröinyt niissä yhtään. Hyvä! Vienti oli vielä alussa hieman tahmeaa, joten Rapsun pitää lähettää vientiin vasta vedestä, mutta Rapsu vei hienosti loppuun saakka eikä minun tarvinnut kahlata tukemassa, joten edistystä oli tullut tässäkin liikkeessä.

Olipa taas niin hyvät treenit, että ei mitään rajaa. Nuusku ja Rapsu ovat molemmat niin innoissaan lajista, että tekisi itsekin mieli treenaamaan useammin. Niitä ei tarvitse mitenkään motivoida (no eipä kyllä muihinkaan lajeihin...) vaan ne pursuavat intoa ja oikeaa asennetta. Miun mussukat :)

Ei kommentteja: