torstai 25. kesäkuuta 2009

Tohtorilla ja reenimässä

Tänään Nuusku ja Rapsu matkasivat eläinlääkäriin. Rapsu meni esittelemään tissiään, koska se oli turvonnut ja siinä tuntui ihmeellinen möykky. Mitään vikaa siinä ei kuitenkaan ollut, vaan eläinlääkäri epäili, että nisään oli pistänyt jokin hyönteinen, turvottanut sen ja siihen oli pakkautunut nestettä tai jotain. Mutta se on siis ihan terve tisu eikä sisältänyt mitään syöpäkasvainta kuten ehdin jo epäillä. Nuusku puolestaan ylpeili hännällään, johon oli ilmaantunut haava, jota harhainen emäntä luuli alkavaksi hotspotiksi, mutta eipä se sitä ollut. Nuuskutin sai kuitenkin troppia, jolla haava saadaan kuntoon ilman että se tulehtuu, joten Nuuskiksen viikonlopum viralliset menot peruuntuivat antidopingvaroajan vuoksi. Muuten Nupattimen hillumista ei tarvitse mitenkään rajoittaa, kunhan ei uimaan päästä ennen kuin iho on haavan kohdalta normaali.

Jätin Nuuskun kuitenkin kotiin nokosille illan agilitytreenien ajaksi, jotta hienosti puhdistettuun ja karvoista ajeltuun haavaan ei heti tunkeudu hiekkaa. Rapsu nautti päästessään reenilöihin ihan itse :) Heini oli suunnitellut aluksi hyppytekniikkatreenin. Siinä oli viisi hyppyä peräkkäin, medikoirilla hyppyjen välimatka oli 140 cm ja alussa korkeus 10 cm ja siitä sitten muutaman toiston jälkeen rimat nostettiin 40 cm. Ideana oli, että ohjaaja lähettää koiran hypyille ja on muuten passiivinen eikä ohjaa koiraa. Tällöin koira keskittyy hyppyihin.

Nooh, tein sen virheen, että laitoin Rapsulle hyppyjen taakse palkaksi pallon. Jotenkin ajattelin, että silloin se varmasti irtoaa minusta ja hakee hyppyjä eikä katsele, että mihin jäin. Juu, kyllä Rapsu irtosi, se paineli ihan hirveää kyytiä eikä katsellut yhtään hyppyjä vaan juoksi päin hyppyjä rimat sinkoillen iloisena pallolleen. Toistot eivät saaneet Rapsua keskittymään hyppytekniikkaan ollenkaan vaan Rapsu halusi vetää joka kerta täysillä välittämättä yhtään siitä miten hypyt menevät. Kun vaihdoin palkaksi lihapullan, Rapsun vauhti laski ja rimat pysyivät paikoillaan. Rapsu keskittyi paremmin tekniseen suoritukseen pelkän vauhdinhurman sijaan. Rapsu tarvitsee siis enemmän hyppytekniikkatreeniä, koska Rapsu ei selvästikään katso hyppyjen etäisyyksiä vaan pinkoo täysillä eteenpäin. Tuli myös todettua taas kerran, että Rapsu palkkautuu parhaiten pallolla, jos vauhtia halutaan, ja namilla, jos tavoitteena on tarkka suoritus.

Jos innostun, lisäilen videot hyppytekniikkatreenistä myöhemmin. Vaikka ei niistä videoista kummoisesti Rapsun hyppäämistekniikkaa pääse arvioimaan, koska se räiskii ihan päättömästi. Hyppyasento on hyvä, mutta se etäisyyksien arviointi... huh huh. Maltti olisi ollut valttia.

Otimme myös loppuun lyhyen ja vauhdikkaan ratatreenin mikä myös meni jokseenkin kaikilta osin päin prinkkalaa. No se oli hienoa, että Rapsu halusi hakea keppejä tilanteessa kuin tilanteessa, sitähän minä olen sen kanssa treenennut, joten tavoitteeseen on siltä osin päästy. Nyt kun saisin sen vielä ohjattua tarvittaessa keppien ohi myös muualle... A-esteen ohikaan Rapsu ei halua kirmata vaan A mennään aina kuin mahdollista. Mielenkiinnolla odotan sunnuntain kisoja.

Ei kommentteja: