tiistai 26. toukokuuta 2009

Sisäisen vinttikoiran vapautus

Nuusku ja Rapsu päästivät tänään sisäiset vinttikoiransa valloilleen tollereiden viehejuoksupäivässä. Kymmenen iloista hännänheiluttajaa kokoontui Eino Räsäsen johdolla Pärnävaaran suunnalle hiekkakuopalle jahtaamaan viehettä. Luulin, että viehejuoksussa kiidetään kiekkomaista rataa vieheenperässä, mutta tämä maastoviehejuoksu oli huimasti jännempää sillä viehe vaihtoi suuntaa kesken matkan ja kiisi ylös ja alas ja poikittain ja vaikka sun miten pitkin hiekkakuoppaa. Koirat saivat tosiaan juosta ja jahdata!

Aluksi tyylikäs vinttikoira näytti mallia kuinka homma hoidetaan. Sen jälkeen otettiin lyhyempi matka, jossa koira sai tutustua viehejuoksun maailmaan ja jos innostusta löytyi, pääsi koira juoksemaan koko radan.

Nuusku ja Rapsu olivat lajista aivan innoissaan. Molemmat pinkoivat vieheen perässä niin kovaa kuin koivistaan pääsivät ja tappoivat vieheen maalissa antaumuksella. Hauska oli huomata, että tytöillä ei vauhti hiipunut hiekkakuopan rinnettä kavutessa vaikka varmasti raskasta oli. Huohotus radan jälkeen oli aikamoista, koskaan noin antaumuksella juostu missään :)

Niin mahtava päivä, että tämä me tullaan ottamaan vielä uusiksi ja monta kertaa! Onneksi myös muut tolleristit syttyivät lajiin, joten meillä onkin oma viehejuoksuporukka jo kasassa... Laittelen kuvia viehettä jahtaavista luppakorvista myöhemmin.

2 kommenttia:

HeidiU kirjoitti...

jos joskus ei tuu tarpeeks porukkaa, wannabe-tolleri ilmoittautuu halukkaaksi paikkaajaksi! kuulostaa huisin hauskalta!

Heidi kirjoitti...

Laitetaan korvan taakse, musta tolleri sulautus hyvin porukkaan :) Kannattaa kyllä hankkiutua tilaisuuden tullen maastoviehejuoksuun, niin parasta nähdä hippuloiden vinkuvan!