lauantai 2. toukokuuta 2009

Joutsenesta munaksi

Yleensä rumista ankanpoikasista kasvaa joutsenia, mutta Rapsu-pygmi osoitti tänään Tohmajärven näyttelyssä, että joutsen voi palata takaisin munaksi. Tuomari Leni Finne oli oikein mukava ja koiriin paneutuva, heilutteli kivaa ankkaa koirille ja tykkäsi siitä, että koirat olivat reippaita ja eläviä.

Kun Rapsu astui kehään, kaivoi tuomari rotumääritelmän esille, ja minä tiesin, että tässä ei hyvin käy. Sen jälkeen tuomari tempaisi mitan ja homma olikin siinä. Rapsu on pieni, ja jos tuomari sen haluaa mitata, tarkoittaa se, että koosta tullaan sakottamaan. Tuomari mittasi Rapsun korkeudeksi 40 cm, ja koska minun ilme oli varmaan aika epäuskoinen, toisti hän mittauksen ja näin omin silmin, että Rapsuli ei ole pelkästään pygmi vaan pygmien kuningatar!

Rapsu esiintyi tänään erittäin kauniisti, ja ensimmäistä kertaa näyttelyhistoriansa Rapsu ravasi siten kuten näyttelytähden kuuluukin eli katse eteenpäin eikä kontaktissa. Hahaa! Ei kannata harjoitella niin hyvä tulee :)

Näyttelyarvostelu:
Kovin pienikokoinen, selvästi alle alarajan. Sopiva luusto. Oikea linjava pää. Miellyttävä ilme, Hyvät silmät ja korvat. Riittävä eturinta. Hieman lyhyt olkavarsi. Oikean mallinen rintakehä. Aavistuksen jyrkkä lantio. Riittävät takakulmaukset. Hieman korkea kinner. Liikkuu kapeasti takaraajat pihdissä. Oikea askelpituus.

Kirjallisen arvostelun lisäksi tuomari antoi kaikille sanallisen palautteen, ja Rapsusta tuomari sanoi, että hän tykkää koirasta, se on hänestä erittäin kaunis ja sillä on hyvä ilme ja olemus, mutta hän ei pääse yli siitä asiasta, että Rapsu on alamittainen. Koska Rapsussa ei ole muita hylkääviä virheitä kuin koko, hän ei raski antaa hylättyä vaan tuloksena on hyvä eli H.

Ja tottahan se on, että jos kooksi mittaa 40 cm niin eipä siitä voi muuta tehdä kuin sakottaa arvosanassa. Tollerinartunhan kuuluu olla 45-48 cm, sallitaan +- 3 cm poikkeama. Mutta ihan erimieltä olen noista pihtikintuista! Höpö höpö.

4 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Älä välitä, muutaman sentin poikkeama on pieni paha.

T. Topi 59cm

(Rapsun joutsenesta munasta -muutoksen innoittamana mittasimme kotikonstein koko kolmikon ja seuraavista kartoituksesta saatujen faktojen valossa

1. Topi on melkein kymmenen senttiä liian korkea,
2. Mörkö on sekin useamman sentin liian korkea ja pääsi agissa kisaamaan mineihin vain ja ainoastaan säälistä (vai onko 37cm uusi minimitta?),
3. Mörkö on kaikkien pygmien kuningas ja vielä pygmikunigatarta pygmimpi,

Rapsun ei tosiaankaan kannata olla huolissaan koostaan :))

Heidi kirjoitti...

Topi on tiennyt jo kasvaessaan, että agilitya varten pitää saada pitkät jalat :)

Rapsun kokohan on oikeasti mitä täydellisin siihen tehtävään mihin se on syntynyt eli sylimussukaksi; mahtuu oivallisesti kainaloon ja on kevyt kantaa :) Sen lisäksi kääpiökoon ansiosta Rapsutin saa liitää mediluokassa. Mutta että 40 cm? En mie oikein voi uskoa, koska Nuuskuhan on sitten tuolla logiikalla jotain 35 cm. Kyllä mie edelleen oon sitä mieltä, että R on 42 cm vaikka mitta sanois mitä.

Tintti kirjoitti...

Rapsu on todella kaunis vaikka onkii pikkunen! Elli ois voinu muutaman sentin sille lahjottaa ja Rapsu karvoja Ellille :)

Heidi kirjoitti...

Kiitos! Onhan se, Seitan sanoja lainatakseni, "Heidin Maailman kaunein tolleri" :)