keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Onnistumisen elämyksiä

Lomaviikkoni iloksi ollaan käyty metsälenkkeilemässä ja reenimässä ihan urakalla. Eilen kipaistiin hallilla testaamassa uusia keppiohjureita, jotka toimivat Rapsulla erinomaisesti. Nuuskun mielestä ne olivat aivan turhat ja päätä sekoittavat härpäkkeet, joiden yli tuli mieluummin hyppiä kuin välissä pujotella, joten Nuuskaus ei tule niitä jatkossa näkemään kuin korkeintaan keppien alussa hankalien keppikulmien treenauksessa. Rapsulle puolestaan ne otetaan heti aktiivikäyttöön, sillä Rapsuli pujottelee niiden kanssa niin nopeasti ja varmasti :) Lisäksi treenasin vauhtitreeniä, ja vahvistin upeita juoksukontakteja namialustalla.

Tänään tokoiltiin kera Akun ja Hinkuun. Kimppatreeniä useammalla koiralla pitäisi tehdä useammin, koska oman vuoron odottaminen kuulostaa olevan Nuuskulle tällä hetkellä erityisen hankalaa. Treenattiin ruutua, noutoja, kaukoja ja paikkamakuuta.

Treenasin Nuuskun ja Rapsun kanssa ruutua siten, että Nuuskulla oli ruudussa palkkana vetolelu ja Rapsulla pallo. Molemmat rynnivät ruutuun innolla. Lähetin myös molemmat kertaalleen tyhjään ruutuun, ja hyvin toimi sekin.

Noudot toimii Nuuskuttimella moitteettomasti, tosin metallikapulan kanssa en vielä vie liikettä loppuun asti vaan Nuusku saa luovuttaa kapulan ennen peruasentoa. Tämä siksi, että metallikapula ei ole Nuuskusta tällä hetkellä maailman ihanin, joten en halua vaatia siltä vielä muuta kuin palautuksen ja sen Nuusku tekeekin hyvin. Rapsun metallikapulaan kieputtelin hieman kangasta, ja se oli loistokas idea. Rapsun eka metallinouto oli aika koominen etuhampailla varovasti kantelu, mutta seuraavat kaksi noutoa tulivat hyvällä otteella. Rapsun kanssa heittelen vuorotellen puukapulaa ja metalllikapulaa, koska puukapulan nouto on Rapsuttimesta niin paljon kivempaa, että saapi sitten nauttia siitä välillä. Noudoista palkkana on tennispallon hakeminen mikä on ehkä hieman huvittavaa, mutta ilahduttaa molempia :)

Nuuskauksen kanssa otin muutamia kaukokäskyjä. Tällä kertaa naksuttelin ja palkkasin joka liikkeestä, jolloin Nuusku malttoi pysyä liikkumatta. Minun kuulemma kannattaisi ottaa käsimerkit mukaan, jotta ei käskyt hautaudu vahingossakaan muun melun alle koetilanteessa, joten ensi treeniin pitänee kehitellä moiset mukaan.

Paikkamakuu meni molemmilla hienosti. Valitettavasti Rapsu käyttäytyi törkeästi treenin lopussa ja alkoi uhoamaan Hinkulle mistä meinasi seurata aikamoinen joukkotappelu, mutta onneksi yksikään otus ei onnistunut edes toisten karvoihin koskemaan, ja tilanne oli ohi yhtä nopeasti kuin oli alkanutkin. Siitä huolimatta ikävä tilanne, ja toivottavasti ei tule Rapsun osalta tavaksi. Tokoilun jälkeen lähdettiin ammuskelemaan metsään ja lenkille. Illalla olisi vielä ohjelmassa Rapsun korva- ja tassukarvojen siistimistä lauantain näyttelyä varten.

2 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Topin mielestä noudosta noutopalkka ei kuulosta yhtään hullumalta, päinvastoin :)

Tsemppiä Rapsuttimelle näytelmiin! Mihin päin suuntaatte?

Heidi kirjoitti...

Tohmajärvelle lähdetään. Toivottavasti tuomari tykkää isokorvaisesta kääpiöstä :)