lauantai 21. maaliskuuta 2009

Rapsu kakkosiin!

Matkasimme Rapsun kanssa aamutuimaan Siilinjärvelle agilitykisoihin. Tuomarina oli Harri Huittinen, jonka radat osoittautuivat eri kivoiksi. Osallistuimme kolmelle radalla ja saldoksi tuli kaksi hylkyä sekä nousunolla kakkossijalla.

Ensimmäinen rata meni varsin jouhevasti kuten videolta Rapsu 1A näkyy, mutta valitettavasti kepeillä Rapsu sekosi rytmissä ja korjasimme niitä niin monta kertaa, että saimme hylätyn. Ohjaaja reppana ei osannut laittaa koiraa suoraan oikeaan väliin vaan sääti ja sääti... no mitä voi odottaa ihmiseltä joka ei erota oikeaa vasemmasta? Minun olisi pitänyt ottaa tämä varman päälle ja ohjata kepit toiselta puolen, sillä se on Rapsulla vahvempi ja koska tässä on ollut treeni- ja kisataukoa monta viikkoa, niin olisi tuki ollut ilmeisesti tarpeen.

Toinen rata lähtee kohtuullisesti käyntiin, mutta Rapsun meno ei ole yhtä lennokasta vaan Rapsu kysyy lupaa suorittaa esteet ennen joka ikistä estettä. Oma-aloiteisuus oli ilmeisesti unohtunut autoon. Videolta Rapsu 1B näkyy erinomaisesti ohjaajan emämunaus eli koiran unohtaminen muurin jälkeen, jolloinka koira on ihan eri putkessa kuin pitäisi. Loppurata menee sitten ihan päin honkia, siitä huomataan mm. että ohjaaja ei ottanut opiksi edellisen radan virheestä vaan yrittää edelleen pakottaa koiransa menemään keppejä liian hankalasti ja siitä voi myös katsella miten koiraa ei ohjata.

Kolmas rata olikin hyppäri. Rapsu oli aika tahmea ja minä unohdin radan heti kolmannella esteellä, mutta onneksi pääsin mukaan nopeasti. Mietin tovin, että kehtaanko edes laittaa moista videota (Rapsu 1C) esille, koska suorituksemme on aika kauhea, mutta tulos hyvä eli saimme viimeisen nollan ja matkalipun kakkosluokkaan. Rata sisälsi paljon varmistelua, huonoja ohjauslinjoja ja viime hetken pelastuksia. Mutta mukavaa on, että seuraaviin kisoihin ei tarvitse lähteä enää ennen kukonlaulua vaan saadaan nukkua pidempään :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hurjan paljon onnitteluja Rapsun kakkosiin noususta! Mahtavaa! :) Näkymisiin kevään mittaan jossakin koirakinkereissä! :)

Kaisa & Caro

Heidi kirjoitti...

Kiitos! Vielä kun osaisin ohjata Rapsua kisoissa siten, että meininki on treenien luokkaa, niin jopas.

Näkymisiin!