sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Rapsun aktiivinen elämä

Rapsukka on viettänyt oikeaa aktiiviviikkoa Nuuskun toipuessa loukkaantumisestaan. Ohjelmaan on sisältynyt mm. vepetreenit viikon alkupuolella. Rapsu pääsi Topin ja Mörkön kanssa kertaamaan viime sunnuntain VEPE-päivän antia. Koska meillä ei ole omaa kumivenettä käytössä, jouduimme hieman soveltamaan kuvioita. Harjoittelimme ensin köyden noutoa vedestä. Topi oli tässä aivan suvereeni ja näytti muille mallia. Rapsun köyteen lisättiin aluksi pallo lisämotivaattoriksi ja muutaman kerran pallonarulla treenattuaan Rapsu toi loistokkaasti myös pallotonta köyttä. Sen jälkeen lisäsimme köyteen painoa (kerrassaan upean vesipullomuovikassiviritelmän...), jolloin koirat pääsivät kokeilemaan kuvitteellisen veneen vetämistä. Köysi painolla ei tuottanut Rapsulle ongelmia, joten enemmän painoa uskaltaa jatkossa laittaa. Ensi treeneihin onkin todella ammattimainen viritys perässä hinattavaksi. Pitää ottaa sitten kamera mukaan, niin saa muutkin ihastella uljasta tekovenettä... Harjoittelimme myös vientiä maalla ja Topi oli tässäkin loistava. Rapsulla meni aika heikosti, Rapsuli laukkasi innoissaan minun ja Sadun välissä köysi suussa ja suun ulkopuolella. Hiukkasen oli ongelmia käsittää koko homman juju. Sitä pitää treenata edelleen.

Viikottaisen agilitytreenin lisäksi Rapsu pääsi tolleriporukalle järjestettyyn Tiinan agilitykoulukseen. Tiina antoi hyviä vinkkejä Rapsun käsiriippuvuuden lieventämiseen ja opetti muitakin sujuvia kikkoja. Yllätyksekseni Rapsu taipui hienoihin sylikäännösvienteihin, joten olen ollut aivan liian arka käyttämään niitä Rapsulle. Vielä on työtä siinä, että itse tajuan mitä kaikkea se Rapsu oikein jo osaakaan ja mitä ei. Nuuskun kanssa meillä on niin hyvä yhteisymmärrys, että toivottavasti päästään Rapsunkin kanssa samaan.

Molemmat rekut pääsivät eilen suppilovahverometsälle sekä puolukoiden saalistukseen. Yritin siinä ohimennen Nuuskulle opettaa sienikoiran työtä, mutta ikuisena tekniikan ystävänä Nuuskua kiinnosti enemmän marjapoimurin toiminta. Rapsusta sienet olivat mielenkiintoisia ja masuun eksyi muutama, joten Rapsun koulutuksen sienikoiraksi voi unohtaa ;) Metsänantimien lisäksi tytöt nautiskelivat tyrnimarjoista, omatoimisesti maasta kaivetuista porkkanoista ja nauriista sekä viimeisistä herneenpaloista mitä kasvimaalta löytyi.

Ai niin, Rapsu todisti olevansa aito apina. Tai orava. Metsälenkillä Rapsu nosti jonkun metsäkanalinnun ilmaan ja se lintu lehahti puunoksalle istumaan. Ja mitä tekee Rapsu? No kiipeää puuhun. Sulavalla loikalla runkoon kiinni ja neljä tassua rungon ympärillä reippailla vedoilla ylöspäin. Hienon näköistä menoa puunhalaaja-Rapsulta :)

Ei kommentteja: