maanantai 25. elokuuta 2008

Sadonkorjuuta

Näin sadonkorjuuaikaan Nuusku ja Rapsu suosivat hyvin kasvispainoitteista ruokavaliota. Olimme viikonloppuna maalla marjojen poiminnassa sekä kasvimaan antimia korjailemassa ja tyttöset osallistuivat hommaan täydellä teholla. Oma-aloitteisuutta ei näiltä luppakorvilta puutu vaan juurekset kaivetaan innolla maasta ja marjat hamutaan puskista. Masuihin upposivat mm. omenat, puna- ja mustaherukat, karviaiset, herneet, porkkanat, kukkakaalit, mustikat, puolukat, kesäkurpitsat, sipulit ja ruohosipulit. Molemmat mussuttivat kaikkea mahdollista ihan käsittämättömät määrät ilman että tuli edes huono olo. Hiemat syksymmällä Rapsu pääsee nauttimaan suuresta herkustaan eli tyrnimarjoista. Rapsu on erityisen taitava poimimaan tyrnimarjat ilman että piikit tökkivät nenään. Onneksi kaikkea kasvaa niin paljon, että Nuusku ja Rapsu saavat toteuttaa puutarhuriuttaan rauhassa.

Rapsu osallistui viikonloppuna myös tolleriagilityyn. Irtoaminen oli hyvin heikkoa ja Rapsun käsiholismi on selvästi palannut takaisin. Joten eikun taas irtoamistreeniä kehiin, jotta saataisiin syyskuun omista kisoista edes yksi nollarata. Nuuskulla on meneillään juoksut, joten Nuuskulla ei ole asiaa mihinkään virallisuuksiin. Jos juoksut loppuvat ennen JoAn agilitykisaa, lähtee Nuusku taistelemaan piirinmestaruudesta. Nuuskun MEJÄ-kokeet jäivät nyt sitten korkkaamatta. Toivottavasti ensi kesänä päästäisiin muihinkin kuin omiin MEJÄ-kokeisiin, jotta molemmat saisivat käydä koejälijillä.

Lisäilin Nuuskun ja Rapsun sivuille koe- ja näyttelyarvosteluja. Huvituin erityisesti muutamasta Rapsun näyttelyarvostelusta löytyvästä normaalit kivekset huomautuksesta... Mie olen kuvitellut, että miulla on kaksi narttukoiraa, mutta ilmeisesti sitten ei ;)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No nyt se selvisi!! :D Artulla ei ole ollut ilomantsissa eikä tuusniemellä kiveksiä, NE ON OLLUKKIN RAPSULLA ! sillälailla :)
-rekiv-

Heidi kirjoitti...

Ahaa, siis sujuvasti siirtyneet isältä tyttärelle. Pysyneet perhekalleudet suvussa, sehän se on tärkeintä :D