tiistai 1. heinäkuuta 2008

Reenaamista ja mökkeilyä

Tänä aamuna Nuusku kävi jäljestämässä Topin ja Mörkön seurassa. Teimme Sadun ja Sirkun kanssa eilen Nuuskulle sekä Topille verijäljet vanhojen koejälkien mukaan ja Mörkö sai hieman lyhemmän jäljen. Opettelimme jälkiä tehdessä myös suunnistusta ja piilomerkkausta, jotta itsellämme olisi varmempi olo kokeessa oppaana toimiessa.

Aloitimme mejätreenit koetunnelmaa luovalla laukauksen siedolla, tosin haulikon sijaan paukkui starttipistooli. Nuusku kävi valmiiksi kuumana matkattuaan autossa sorkan ja valjaiden kanssa (tiesi siis mitä tuleman pitää) eikä pauke intoa ainakaan laimentanut. Nuusku jäljesti aivan upeasti. Nuusku eteni rivakasti ja määrätietoisesti jäljellä sekä merkkasi molemmat makauksen selkeillä haisteluilla ja pysähtymisillä. Ensimmäisellä makauksen jälkeen Nuusku teki lenkin hirvenjäljellä, mutta jatkoi jäljestystä sen jälkeen täydellisesti loppuun. Toivottavasti Nuusku mahtuu johonkin loppukesän kokeista. Myös Topin suoritus oli ykköstasoa, joten oppaan rooli jäi turhan helpoksi.

Aurinkoisten päivien myötä Nuusku ja Rapsu ovat päässeet viikonloppuisin nauttimaan mökkielämästä. Ohjelmassa on ollut uimisen ja grillaamisen ohella järvellä soutelua. Rapsu on hieno matkustaja, se pötköttää veneen keulassa ja tarkkailee maisemia. Nuusku on puolestaan toista maata. Nuorempana Nuusku oli loistavaa veneseuraa, mutta nykyään vesihulluus riivaa siinä määrin, että jos Nuusku saisi valita soutumatka suoritettaisiin veneessä edestakaisin laukaten, välillä reunan yli roikkuen sekä vettä kitaan hörppien ja lopulta loikattaisiin veteen ja uitaisiin venettä ympäri. Mutta koska Nuusku ei saa valita, joutuu Nuusku nököttämään tylsästi paikallaan ja ujeltamalla protestoimaan kurjaa kohtaloaan. Tavoitteena olisi kesän aikana löytää se rento veneilijä-Nuusku, joka asui kanssamme kesät 2004-2006. Mihin lie kadonnut.

Muuten ei kuulu ihmeitä koirien elämään, perinteisesti agilitya harjoitellaan ja metsissä samoillaan. Ensi sunnuntaina päästään Nuuskun kanssa tutustumaan VEPEn ihmeelliseen maailmaan, joten jotain uuttakin on tiedossa :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea hienosta mejäsuorituksesta kisoissa! Luigin kanssa ollaan tutustuttu myös mejäilyn saloihin, mutta _ehkä_ ensi kesänä vasta uskalletaan kisaamaan. Jos siis minä opin sitä ennen vähän kartan- ja kompassinlukutaitoa =) Nuusku voisi tulla tartuttamaan vähän Luigiin tuota vesi-innostustaan..
-Helena

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos! Rohkeasti vaan kokeisiin Luigin kanssa! Ja mikäs sen mukavampaa kuin viettää aikaa itikoiden, mäkäräisten, hirvikärpästen ja veripurnukoiden kanssa ryteikössä :)

Hyvin mielelläni lohkaisen Nuuskusta ison palan vesi-intoa Luigin käyttöön, tervetuloa hakemaan!