sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Pokaalien kahmintaa Maaningalla

Lauantaina Rapsu suoritti agilitydebyyttinsä Maaningan kisoissa. Salme Mujunen oli tuomaroimassa kahdella radalla, jotka eivät olleet teknisesti kovin vaikeita, mutta onnistuimme hieman mokailemaan niissä kaikesta huolimatta... Vaikka radat olivat suoraviivaisia, ei mediradalla nollatuloksia montaa herunut. Ensimmäisellä radalla Rapsu teki virheen pujottelussa ja sai siitä viisi virhepistettä. Ilmeisesti edessä siintävä putki houkutti hieman liikaa ja Rapsu yritti lyhentää keppejä... Toisella radalla minä olin huolimaton ja ohjasin Rapsun ohi esteen. Olin niin keskittynyt ottamaan sillä radalla kepit huolella, että hutiloin keppejä edeltävällä aidalla. Muilta osin Mujusen radat menivät jouhevasti, mutta rehellisyyden nimissä on todettava, että irtoamista on harjoiteltava Rapsuttimen kanssa, koska Rapsu roikkui kädessä turhan tiiviisti.

Nuuskun lauantain radat tuomari Eija Berglund ja hänen tuomariharjoittelijansa. Nuusku oli mahtavassa vedossa ja harmillisesti ensimmäisen radan toiseksi viimeisellä esteellä aloin hehkutella nollatulosta mielessäni ja ottaa varman päälle minkä seurauksena saimmekin hylätyn... Sijoitun loppusuoralla ihan käsittämättömään kohtaan ja vedin Nuuskun ohi aidan ja tumppasin sen vielä väärältä puolelta yli. Tosi hyvin varmisteltu! Toisella radalla petrasin hölmöilyjäni ja otimme Nuuskun kanssa puhtaan radan alle ihanne ajan. Hyvä Nuusku!

Sunnuntaina Rapsu pääsi koettelemaan Berglundin tuomariharjoittelijan haastavia ratoja.Harvoin ykkösluokan radoilla pääsee sylikäännöksi tempaisemaan! Rapsun käsiriippuvuus ei ollut yön aikana kadonnut mihinkään enkä minä ollut edellisistä radoista mitään oppinut, joten ensimmäiseltä radalta saimme kaksi vitosta kun ohjailin Rapsua esteiden ohi. Rata oli vaativa kaikille ja sijoitimme kolmanneksi saaden upeita palkintoja :) Toisella sunnuntain radalla Rapsu oli aivan käsittämättömän hyvä. Rapsu sai kuitenkin vitosen, sillä putken suu kutsui Rapsua hyppyä hurjemmin, joten pientä mutkaa siihen suuntaan tuli heitettyä ja kielto napsahti. Hieman harmitti, mutta mutkasta huolimatta Rapsun aika oli kaikista kovin ja sijoituimmekin toiseksi. Lisää palkintoja siis :) No joo, ehkä niillä ei nyt ole niin väliä vaan sillä, että Rapsulla oli hyvä vire ja iloinen mieli. Oli myös hyödyllistä huomata käytännössä mitä kaikkea jatkossa pitää erityisesti treenata.

Nuusku oli aivan innoissaan sunnuntain radoilla. Ekalla radalla vauhti oli huima, mutta jostain syystä Nuuskun oli pakko käydä renkaalta puomille mennessä nuuhkaisemassa kehänarun pidikkeen painona olleet kivet ja siihen tuhraantui sekunteja sekä hieman hermojakinhan tuo raastoi. Sivulenkistä huolimatta ihanneaika alittui ja nolla napsahti. Toisella radalla Nuuskulle oli haettu virtaa uimahyppyjen kautta ja se tuotti tulosta. Nuusku kävi kuumana ja porhalsi kovaa. Hieman turhan kovaa ja kaarrokset meni pitkänlaisiksi, mutta rata suorittettiin kuitenkin virheettömästi. Nuusku oli syöksymässä vähän ylimääräisillekin esteille, mutta edellisen radan toikkairoinnista suivaantuneena ajattelin, että nytpä ei pelleillä ja äänijänteitä säästelemättä korjasin Nuuskun kurssia... Oli kuulemma kuulostanut aika epätoivoiselta, mutta väliäkös hällä, sijoituimme toiseksi ja pääsimme ekaa kertaa kolmosluokassa palkintopallille. Jee!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rekivaara ONNITTELEE TEITÄ huikeista suorituksista agi radalla!! ONNEA ONNEA ONNEA

Anonyymi kirjoitti...

Isot onnittelut taitaville agilitykoirille ja ohjaajalle! Ootte sitten ihan urakalla nollia keräilly Nuuskun kanssa :)

Jospa mekin taas jossain vaiheessa Joensuuhun treenaamaan päästäisiin, niin voisi Aku ottaa ihanilta tolleritytöiltä vähän mallia, miten siellä agilityradalla mennään :D

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kiitos! Meni kyllä mukavasti viikonloppu, ei voi valittaa... :)

Ensi kuussa on Varkaudessa seuraavat koitokset, pitää koittaa treenata Rapsu irti kädestä siihen mennessä. Ja estehakuisuutta saada siihen lisää. Tiedä sitten miten se tehdään, mutta koitellaan :)

Ja jos Nuuskukin suostuisi treenisession jälkeen kääntymään semmoisilla kauniilla "tässä, tässä" käskyillä ilman, että miun kitarisat lepattaa tuulessa. Akun treeniseuraa odotellaan innolla :)

Anonyymi kirjoitti...

Olipa hieno viikonloppu Nuusku-nollahirmulla! :) Rapsukin taisi debytoida varsin mallikkaasti, upeat tulokset ekasta kisasta. Joko palkintokaappi natisee liitoksistaan?

Mörkö ilmoittautuu halukkaaksi irtoamistreenikaveriksi Rapsulle ja Topi puolestaan osallistuu varsin mielellään kuulonkohennusharjoituksiin Nuuskun kanssa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea aivan mielettömän loistavista radoista Maaningalla! Aivan huippua! :--)
Täältä löytyy myös tuollainen käsissäroikkuja, irtoamistreenejä tahkotaan myös täällä ;). Jospa myö vielä joku päivä joskus tulevaisuudessa otetaan ja lähdetään kisareissuille...
Kaisa & Caro

Heidi kirjoitti...

Juu, pitää suunnitella ensi viikon tolleriagilityyn Rapsulle ja Mörkölle irtoamista sekä Nuuskulle ja Topille korvatreeniä.

Rohkeasti vaan Caron kanssa kisoihin. Heikuran Pirjo Maaningalla ollessaan mainitsikin lieksalaisesta kädessä roikkuja tollerista ja mie heti tiesin kenestä on kyse ;) Irtoamistreeniä vaan ja ilmoittaudut syyskuun JoAn kisoihin!

Tintti kirjoitti...

Paljon paljon onnea!!! Toivoopi Anjalan likat!!

Anonyymi kirjoitti...

Paljon paljon kiitoksia ja hännänheilutuksia Anjalan likoille Joensuun tytöiltä :)