sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Uunon viikonloppuvierailu

Nuuskun ja Rapsun elämään tuli eilen yllättävää sisältöä, sillä Uuno saapui viikonloppuhoitoon. Koirakavereita meillä on kyläillyt niukasti yövieraista puhumattakaan, joten tiedossa oli jännittävät ajat. Aluksi lähdimme Nuuskun, Rapsun ja Uunon kanssa päästelemään enimmät höyryt lammashakaan. Porukkaan liittyi myös 8 kk ikäinen Nipe sekä yllättäen Nuuskun treenikaveri islanninlammaskoira Panda "siskonsa" Senta-collien kanssa ja nuori kultainennoutaja. Meno oli riehakasta ja Uuno sai tutustua heti Noljakan koirapiireihin. Uuno oli utelias, mutta tyytyi katselemaan villeintä menoa sivusta, Nuusku söi lumipalloja ja Rapsu nautti paineista.

Sisällä Uuno on ollut Nuuskulle ilmaa. Nuusku ei noteeraa Uunoa millään tavalla paitsi jos Uuno meinaa ylittää nukkuvan Nuuskun "oman tilan rajan" eli tulla 10 cm lähemmäksi, alkaa kuulua matalaa urinaa. Uuno ymmärtää vihjeen suosiolla ja luikkii muualle. Rapsu on osoittanut paini-intoa sisällä ja esitellyt Uunolle lelujaan. Uuno on näyttänyt olevansa valloittava, hyväkäytöksinen ja hellyydenkipeä sylissä viihtyvä nalle.

Tämän aamun Uuno sai olla talon ainoana koirana, sillä Nuusku ja Rapsu treenasivat Tuija Kokkosen koulutuksessa. Tuija oli kehitellyt haastavat radat, joissa opeteltiin lähinnä ohjauksen ennakointia. Treenit menivät varsin mukavasti. Rapsukin pystyi samoihin kuvioihin kuin Nuusku, ainoastaan kepit aiheuttivat erikoissuunnitelmia... Hyvältä näyttää kevättä ajatellen :)

Tänään Uuno osoitti jo tottuneensa hoitopaikan rutiineihin. Lähdimme ulkoilemaan lammashakaan ja seuraamme liittyi Nipe. Jos Uuno oli eilen hieman ujo, tänään siitä ei näkynyt jälkeäkään. Kaverit olivat jo sen verran tuttuja, että Uuno juoksi muiden mukana, haastoi Rapsua ja Nipeä painiin, kiilasi muut pois polulta jahdatessaan lumipalloja ja komensi, jos muut meinasivat pitää hauskaa ilman Uunoa. Kaverit temmelsivät itsensä pihalla uuvuksiin ja tällä hetkellä kaikki kolme tolleria retkottavat taju kankaalla tasaisesti tuhisten.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oli tosiaan antoisa koulutus tänään. Hyviä vinkkejä kontakteille ja muutenkin opin monta uutta asiaa. Topikin sai koottua itsensä kun taivas/hallin katto ei pudonnutkaan niskaan.

Sirkku ei ole ehtinyt vastata kysymykseen, jonka esitit Sirkun blogissa, mutta Sirkun sihteerikkönä kerron, että totta kai, mielellään Topin kuvan saa ottaa tolleriporukan sivuille.

Anonyymi kirjoitti...

Mie kans tykkäsin! Hyvät olivat Tuijan neuvot. Vielä kun saisi aikaiseksi toteuttaa niitä... Sihteerikön luvalla laitoin Topin komean muotokuvan tolleriporukan sivuille :)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä että kaikki meni Uunon kanssa hyvin ;) KIITOS!-pia-

Anonyymi kirjoitti...

Eihän nuin kiltin otuksen kanssa voi mennä kuin hyvin :) Tosin on sanottava, että jos Uuno ei olisi ollut nopea sopeutumaan, olisin ollut ongelmissa. Uuno ei nimittäin suostunut kiipeämään avoportaita ja matkasi ekan kerran kantamalla ylös asuntoon... Onneksi Uuno rohkaisi mielensä ja tuli seuraavilta ulkoilureissuilta omin jaloin. Ei se ihan kevyt poika ole :)